Ajuntament de Vilafranca amb el Consorci Provincial de Bombers treballen en la posada en marxa de la campanya de neu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

La neu s’ha endarrerit aquesta temporada, però segons els meteoròlegs, arribarà. Per això, des de l’ajuntament de Vilafranca ja ultimen els preparatius per a estar previnguts. En coordinació amb el Consorci Provincial de Bombers als Ports, han carregat de provisions de sal, preparen plans d’emergència i comproven que la màquina llevaneu està llesta.

L’UTE de Conservació de Carreteres de Castelló i el Consorci contacten amb l’Ajuntament de la localitat per a coordinar els treballs de les màquines llevaneu. L’objectiu del treball conjunt de les tres entitats és ser més eficients i ràpids quan hi haja nevades.

-Provisions i protocol

Els Ports compta amb dues màquines llevaneu, una situada a Morella i una altra a Vilafranca, per al seu ús entre les 13 localitats de la comarca. El Consorci Provincial ja emmagatzema la sal necessària en un magatzem de l’Ajuntament de Vilafranca. Per part seua, l’UTE ho fa en una nau industrial del polígon.

Igual que es va actuar en nevades anteriors com Filomena o Gloria, la prioritat davant un temporal és buidar la carretera CV-15 fins a Ares. La via és l’eixida cap a Castelló, per la qual cosa és fonamental netejar la connexió cap a l’hospital de referència.

El Consorci sol treballar primer en carreteres de diputació, i l’UTE per la seua part buida les carreteres autonòmiques. Amb l’equip a la disposició de la comarca es treballa a obrir el port de les Cabrillas i la pujada cap a Mosqueruela, vies importants per als veïns que solen quedar-se sense cobrir.

Explora más

Vinaros
8:41 am, March 15, 2023
temperature icon 16°C
L: 13° H: 16°
Feels like 14.63 °C algo de nubes
Humidity 53 %
Pressure1019 mb
Wind 13 Km/h