Albella diu que Vinaròs està a temps d’executar en termini els projectes EDUSI pendents

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Vinaròs està encara a temps de concloure els projectes pendents de l’EDUSI. Ho ha dit este matí el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, que ha presentat un informe elaborat pels serveis tècnics sobre l’estat d’aquests projectes i quan podrien estar conclosos. El que més dificultat té per concloure abans de desembre de 2023, com ha reconegut Albella, és el del centre social, i per això l’ajuntament contempla diversos escenaris. Albella tambié ha contestat a les declaracions del portaveu del PP Juan Amat, a qui ha acusat de fer una política “destructiva”.

Quant a la passarel·la de ciclovianants del Cervol, l’import de la licitació era d’1.575.000 euros. L’Ajuntament està a l’espera d’obtindre el permís de Costes i “un cop el tinguem, hi hauria 2 mesos de redacció del projecte d’execució, 3 mesos de la licitació de la direcció facultativa de l’obra i 7 mesos d’execució, amb el que aproximadament podria estar conclosa a l’octubre de 2023, i entraríem dins dels terminis”.

Respecte al centre d’inspiració turística de la Cotxera de Batet, segons els informes tècnics “en quatre mesos es podria licitar l’obra de la segona fase i l’execució tardaria 8 mesos, la qual cosa situaria la seua conclusió a l’octubre de 2023, també dins dels terminis”.

Quant a la via litoral, segons aquest informe tècnic l’expropiació dels terrenys tardaria dos mesos, altres dos mesos per a redactar el projecte d’execució, quatre mesos per a licitar les obres i altres quatre per a executar-les, per la qual cosa la conclusió d’aquest projecte també podria estar realitzada a l’octubre de 2023.

Finalment, quant al centre social, va recordar que el procés de licitació va tindre dos recursos especials, ja que va haver-hi una empresa que no va estar d’acord amb l’adjudicació, la qual cosa es va traduir en 4 mesos de demora. D’altra banda, l’empresa adjudicatària ha sol·licitat una revisió de preus de mercat. L’Ajutnament planteja com alternativa per executar aquesta obra en termini alçar les plantes previstes, concloure exteriorment l’edifici i dotar la planta baixa i la primera amb els serveis del centre de la tercera edat i el centre de la dona. Això deixaria una segona fase per a acabar interiorment la segona i tercera planta, on se situarien serveis socials i la EPA. Una altra possibilitat que s’ha posat sobre la taula és tindre el projecte redactat i optar a altres ajudes.

Per ultim, Albella ha acusat al PP de parlar del EDUSI “com si estiguérem cometent una irresponsabilitat política i una deixadesa de funcions”, recordant que “hem passat una pandèmia i totes les administracions van estar paralitzades”, i que ara “estem vivint un moment d’inflació provocat per una guerra, han pujat preus de materials, han quedat licitacions desertes, s’han hagut de revisar a l’alça projectes. Crec que estem davant una política destructiva i rastrera del PP, que mai ens ha oferit cap mena de col·laboració en aquest tema, quan són projectes a benefici de tota la ciutadania”.

Explora más

Vinaros
5:00 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 20°
Feels like 19.8 °C cielo claro
Humidity 61 %
Pressure1019 mb
Wind 33 Km/h