Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Ana Besalduch (PSPV) destaca que la província de Castelló avança cap a la universalització de l’educació infantil amb l’obertura de 39 noves aules de 2 a 3 anys

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La portaveu socialista d’Educació a les Corts assegura que amb la gratuïtat del servei les famílies s’estalviaran de mitja 4.000 euros anuals

La portaveu socialista d’Educació a les Corts Valencianes, Ana Besalduch, ha valorat l’obertura, aquest pròxim curs escolar, per part del Govern de Ximo Puig de 39 noves aules de 2 a 3 anys a la província de Castelló “com una victòria de l’ensenyament públic i de les famílies castellonenques”. Besalduch ha destacat que la Comunitat Valenciana lidera a Espanya “el camí cap a la universalització de l’educació de 0 a 3 anys, un objectiu que s’aconseguirà aquesta legislatura a casa nostra en el tram de 2 a 3 anys gràcies a la insistència del Partit Socialista”.

“La xarxa d’aules públiques de 0 a 3 anys no para de créixer a les nostres comarques i ho seguirà fent fins que l’educació infantil siga completament gratuïta. Eixe és el compromís dels i les socialistes valencians”, ha assegurat la diputada. A banda de les aules de nova creació, es reforça el ‘bo educatiu’ que farà gratuïta la prestació del servei en escoletes privades.

Besalduch ha posat de relleu “el treball ben fet” del govern del Botànic, “que permetrà que qualsevol família, amb independència del nivell econòmic, puga matricular els seus fills i filles en aquesta etapa educativa no obligatòria però essencial per al seu creixement i desenvolupament personal”. Seguint amb la mateixa línia, la representant del PSPV ha subratllat que amb el pla per a universalitzar l’accés a l’educació infantil de 2 a 3 anys les famílies s’estalviaran de mitja al voltant 4.000 euros anuals.

L’obertura d’aquestes noves aules es finançarà en gran part a través d’una línia d’ajudes provinents del Ministeri d’Educació. La socialista ha celebrat que “la valenciana serà, amb 70 milions d’euros, la segona autonomia que més diners rebrà per part del Ministeri per a finançar l’expansió de la xarxa”. “A Espanya els governs socialistes són els que guien les polítiques socials”.

Les localitat que estrenaran aquest mes de setembre una o més aules d’educació infantil gratuïtes són Alcalà de Xivert i Alcossebre, Almassora, les Alqueries, Benicarló, Borriol, Castellnovo, Castelló de la Plana, Cortes de Arenoso, Costur, Figueroles, Forcall, Geldo, Jérica, Morella, Nules, Peníscola, Segorbe, la Serra d’en Galceran, Sot de Ferrer, Traiguera, la Vall d’Uixó, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Vinaròs.

Explora más

Vinaros
1:34 am, June 23, 2024
temperature icon 22°C
L: 20° H: 22°
Feels like 22.01 °C nubes
Humidity 53 %
Pressure1017 mb
Wind 19 Km/h