Anna Fibla: “Ens volien obligar a desdir-nos i criticar a Marisa Saavedra públicament per mantindre el pacte”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Anna Fibla ha comparegut este matí per explicar la seua versió sobre els fets, en no haver pogut assistir al plenari ni a la lectura del comunicat pel que TSV anunciava que passava a la oposició després del seu cessament per part de l’alcalde pel tema de l’amic invisible.

Estes han estat les seues paraules:

“Després del regal de Chaler, vaig parlar en repetides ocasions de manera privada amb Alsina per a demanar-li el cessament de Chaler. La mateixa tarde dels fets, ja vaig parlar amb l’alcalde per a dir-li que Chaler havia de deixar de ser regidor. La seua resposta va ser que no el cessaria. Davant la seua negativa, ens vam reunir en assemblea de partit, i vam decidir per majoria fer públic el regal que em va fer Chaler i demanar la seua dimissió. Abans d’aquesta roda de premsa, convocada a les 12 hores, vaig acudir personalment a l’Ajuntament per a comunicar-li personalment a l’alcalde el que anàvem a dir. La seua resposta va ser molt clara: que si féiem públic el regal de Chaler, m’expulsaria. Després de la roda de premsa van començar unes negociacions molt difícils amb el partit socialista entre les executives. Després de dues setmanes sense solució, es va fer una reunió en el despatx d’alcaldia entre Guillem Alsina, el primer tinent d’alcalde Marc Albella, la portaveu de Compromís, Paula Cerdà, Hugo Romero de TSV i jo mateixa. En aquesta reunió es va aconseguir arribar a un acord: Chaler dimitiria del seu càrrec i nosaltres llegiríem un comunicat deixant clara la nostra voluntat de continuar governant amb els socialistes. Però a les poques hores d’arribar a aquest pacte, Alsina es va retractar. En les seues paraules, perquè l’executiva del partit socialista de Vinaròs no havia aprovat aquest acord. Així i tot tots dos partits van continuar negociant, però el PSPV no va estar per la labor d’aconseguir una solució. L’últim dia de les negociacions i a última hora ens van fer arribar un ultimàtum. Per a mantindre’ns en el govern havia de llegir jo en persona públicament un document en el qual ens obligaven a criticar a la nostra diputada Maria Saavedra i desmentir el que vaig dir en la roda de premsa per a blanquejar la figura d’Alsina. Lamentem profundament que aquest haja sigut el desenllaç final del pacte a Vinaròs, però no podíem continuar consentint les contínues faltes de respecte al nostre partit per part d’Alsina i especialment de Albella i han sigut ells els que han trencat el pacte i els que ens han tirat fora. S’ha vist com el posicionament que marcàvem des d’un inici exigint la dimissió de Chaler era encertada i l’exigible per a un representant públic. Si l’alcalde l’haguera cessat des d’un primer moment no s’haguera arribat a la ruptura del pacte. Hem treballat molt per a propiciar una solució que tan sols passava per apartar al regidor que amb el seu comportament inassumible va provocar la crisi.

Fem un balanç positiu del treball de TSV-Podem en l’equip de govern en totes les nostres àrees i en projectes de la ciutat tan importants com EDUSI, Edificant, PMUS, cotxera de Batet, Jaume I, IES Vilpalana entre altres. A partir d’ara continuarem treballant des de l’oposició pel bé de la ciutat de Vinaròs, i si en un futur hi ha moments i situacions per a l’enteniment volem, esperem i reivindicarem que els socis de govern minoritaris meresquen el mateix respecte que els majoritaris”.

Explora más

Vinaròs,ES
5:00 pm, May 26, 2022
temperature icon 26°C
L: 26° H: 27°
Feels like 26.27 °C cielo claro
Humidity 53 %
Pressure1020 mb
Wind 19 Km/h
X