• La Regidoria de Benestar Social organitza per quart any una campanya per a conscienciar la població que la festa i l’oci han de ser espais segurs i lliures d’agressions sexistes. 15 voluntàries de Benicarló col·laboraran en el Punt Violeta que s’instal·larà al recinte de les penyes.

A punt de començar les Festes Patronals 2018, la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha anunciat que, per quart any consecutiu, es durà a terme una campanya per a previndre i alertar de les agressions sexistes dins dels espais d’oci i de festa. «Són quatre anys de campanya, però potser ara fa més falta que mai», ha dit la regidora en referència a tot el moviment que s’ha generat al voltant del cas de La Manada. «Estem veient cada dia faltes de respecte i agressions cap a les dones i l’anomenat efecte Manada, tot i que és cert que ha iniciat un moviment social de rebuig molt important, també és cert que té un efecte molt negatiu perquè està normalitzant les agressions cap a les dones».

La campanya porta per lema «Jo estic de festa, tu respecta’m» i compta amb la col·laboració de la Comissió de Festes i la Coordinadora de Penyes, que s’han mostrat des del primer moment decidides a participar activament en aquesta campanya. En nom de la Coordinadora, Vanessa Mulero ha assenyalat que «col·laborarem en tot el que siga necessari i facilitarem el treball de les persones que estaran al Punt Violeta els dies 21 i 24 d’agost», dos dels dies en què s’espera una major afluència de gent.

Efectivament, el recinte de penyes comptarà per primera vegada amb un Punt Violeta que s’instal·larà al recinte de penyes amb l’objectiu de previndre agressions i actituds sexistes. 15 voluntàries de Benicarló donaran informació en aquest Punt