Benicarló treballa la prevenció de les addiccions en l’àmbit laboral

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) desenvolupa accions orientades a prevenir les addiccions en el marc dels projectes d’inserció laboral «Dinamitza’t» i «Benicarló Rehabilita».

Durant el mes de maig, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Benicarló ha impartit tallers de prevenció de les addiccions en l’àmbit laboral als 20 alumnes que participen en els projectes d’inserció laboral «Dinamitza’t» i «Benicarló Rehabilita» que actualment està implementant l’Ajuntament.

Al llarg de les sessions, s’han tractat aspectes relacionats amb el consum de drogues com l’alcohol, el tabac i el cànnabis, així com les addiccions conductuals, com per exemple el joc patològic.

Dins del camp de la prevenció de les drogodependències, l’àmbit laboral ha adquirit un major pes específic donada la seua importància en la vida de les persones. A més, és un entorn idoni per a sensibilitzar dels riscos associats al consum de drogues, pel fet de tindre uns efectes directes tant en la persona com en relació als companys i companyes de feina o en la productivitat.

Segons dades de l’Organització Internacional del Treball (OIT), el consum d’alcohol i altres drogues està darrere del 20% d’accidents laborals. També està comprovat que aquelles persones treballadores que consumeixen alcohol i drogues presenten tres vegades més absentisme que la resta del cos laboral.

  • Una línia de treball estratègica

Aquestes accions de prevenció en l’àmbit laboral s’emmarquen en les línies estratègiques del III Pla Municipal de Prevenció i Actuació contra les Addiccions de Benicarló.

L’objectiu és desenvolupar accions orientades a millorar la salut laboral de les persones treballadores i previndre les addiccions a partir de la informació i la formació.

Aquest projecte de la UPCCA es desenvolupa tant en espais de formació per al treball com en aquelles empreses que sol·liciten una intervenció preventiva en l’àmbit laboral.

En aquest sentit, totes aquelles empreses que vulguen dissenyar un projecte de prevenció de les addicions en el seu entorn laboral, poden posar-se en contacte amb la UPCCA per a obtindre tot tipus d’informació, assessorament i resoldre dubtes al respecte.

Explora más

Vinaros
12:13 pm, September 13, 2023
temperature icon 27°C
L: 25° H: 27°
Feels like 27.83 °C algo de nubes
Humidity 52 %
Pressure1019 mb
Wind 15 Km/h