“BENIGAZLUM TOTPER BENICARLÓ” en contra de l’Eix Cívic Central

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

L’Ajuntament de Benicarló ha adjudicat la licitació de les obres de l’anomenat Eix Cívic Central, i si bé no estem en termini de recórrer i oposar-nos al projecte, cosa que hagueren hagut d’efectuar els partits polítics en l’oposició quan l’equip governant va aprovar el projecte, sense que en aquest moment, aquests partits, mostraren cap oposició frontal a aquest, sí que en la nostra formació BENI-GAZLUM TOT PER BENICARLÓ pensem que no podem, ni devem, quedar impassibles davant aquesta iniciativa que no va suposar una altra cosa que agreujar encara més la malparada situació urbanística de la nostra ciutat.

Ens manifestem disconformes amb aquest projecte, basant-nos per a això, entre altres, en els punts que exposem a continuació:

És una proposta que modifica el vigent Pla General d’Ordenació Urbana (Pla de 1986). Aquesta idea de convertir en zona de vianants des delfins a la Plaça Constitució no es preveu en el nostre planejament urbanístic actual, sinó que és una idea que es va plantejar en l’esborrany del Pla Estructural del nou PGOU, pendent d’aprovació per la Conselleria des de la passada legislatura. Amb aquest projecte comencem la casa per la teulada.

És un projecte precipitat i gens consensuat. Atabalat pel possible incompliment dels terminis per a l’obtenció de les subvencions -per al que és imprescindible que les obres es troben finalitzades abans de desembre de 2023-, l’Ajuntament presenta un projecte poc madurat, realitzat amb les presses d’última hora i sense tot just participació de la societat civil benicarlanda. Es tracta d’una proposta única, sense altres alternatives. El govern de Benicarló tanca el passe a altres opinions i ens imposa “el seu projecte” sense alternatives, “com les llentilles, les preses o les deixes”.

Trobem a faltar altres propostes fetes per altres tècnics -que molts hi ha a la nostra ciutat- i el fet de tindre la possibilitat de comparar i triar la millor. Una proposta poc rigorosa quant a l’estimació de l’impacte sobre la trama i la circulació viària. Es planteja una conversió en zona de vianants extrema d’un dels principals vials d’accés a la ciutat des de l’antiga N-340 o també anomenat Bulevard, sense solucionar la redistribució del trànsit rodat, ni preveure àrees d’aparcament intensiu als voltants. Això se’ns antulla com una autèntica temeritat, que pot influir molt negativament en l’activitat comercial o empresarial del Benicarló futur.

Pel seu disseny desfasat i mancat de qualitat en el seu paisatge urbà. Els materials emprats, els acabats i elements del mobiliari urbà del projecte són més propis del segle passat que d’un disseny veritablement innovador. Massa formigó i paviment dur. No s’incrementa la vegetació verda, tan sols se situen unes xicotetes i inservibles catifes de gespa en un desert d’inhòspit paviment.

En resum, un projecte que, d’executar-se tal qual està publicat, BENI-GAZLUM TOT PER BENICARLÓ, haurà de modificar i millorar en la pròxima legislatura si els ciutadans ens permeten assumir les responsabilitats de governar, sense oblidar-nos d’altres zones de la nostra ciutat que també mereixeran la nostra atenció prioritària.

EQUIP TECNIC DE BENIGAZLUM TOT PER BENICARLÓ

Explora más

Vinaros
1:49 am, April 19, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 11°
Feels like 9.41 °C algo de nubes
Humidity 69 %
Pressure1023 mb
Wind 10 Km/h