Cal fer més campanyes de conscienciació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

La nostra provincia, amb una superficie major de 6600Km2 i més de 100 Km. de costa, hi han grans aiguamolls, llits de rius, barrancs i zones com desguassos d’estacions depuradores i altres infraestructures, llocs que s’han convertit en focus importants per la proliferació de plagues. Cal dir també que les condicions climàtiques dels últims dies, amb pluges constants, han estat clau per la propagació de les plagues i que els tractaments aplicats no han pogut tenir l’efecte necessari per posar fi a aquesta problemática.

Tots som sabedors que l’impacte en la salut dels nostres veïns és indiscutible, perquè ens consta que les consultes als diversos centres de salut han augmentat. També som conscients, que a dia d’avui , el turisme és una font d’ingressos molt important per a la majoria dels municipis afectats, per tant, tots els plans d’estímul del sector turístic engegat per les institucions i pels ajuntaments no serviran de res si no es dóna una solució a aquest problema.

És fonamental que tots els municipis i altres entitats supramunicipals actuen d’una manera conjunta i global per tractar aquesta problemàtica. I també es requereix la col·laboració dels ciutadans a l’hora d’evitar acumulació d’aigua estancada en les seues propietats.

L’Ajuntament de Vinaròs disposa d’una ordenança per combatre el mosquit negre en el terme municipa. Cal emprendre una intensa campanya dinformació i divulgació a través dels diferents mitjans de comunicació (ràdio, prensa, flyers, televisions locals,….), perque tots els ciutadans siguen coneixedors de les mesures preventives que haurien d’adoptar, prendre’n consciència i així entre tots posar les eines adients per pal·liar aquest problema.

Tots som sabedors que l’arribada del bon temps permet l’arribada d’aquest molest insect. Hi ha que aunar esforços i les diferents institucions, com la Diputació i l’Ajuntament, han de tirar endavant accions conjuntes per intentar acabar amb aquesta plaga. També és cert que hi ha que contar amb la col·laboració veïnal, tots som part interessada i som els ciutatadans els primers que volem que es solucione el problema del mosquit tigre, però com hem dit abans, primer cal fer difusió de quines mesures hi ha que pendre des de les llars. Els ciutadans han de saber que cal que eviten l’acumulació d’aigua estancada, perquè aquesta és un viver per la proliferació del mosquit.

Explora más

Vinaros
9:21 pm, March 1, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 15°
Feels like 10.66 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 7 Km/h