Christina Rosenvinge es posa al capdavant de la representació de ‘Safo’ al Principal de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

IVC Castelló

  • L’obra és un poema escènic, musical i visual que explora la figura de la gran poeta de Lesbos
  • El dissabte 19 de novembre, el cicle ‘L’Auditori Jazz Club’ presenta el concert de Marco Mezquida

Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, presenta, aquest diumenge 20 de novembre, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló, ‘Safo’, un poema escènic, musical i visual que explora la figura de la gran poeta de Lesbos.

El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha descrit la coproducció entre el Grec i el Romea de Barcelona “com a ‘metateatre’, en què la mateixa representació té connexió i part de protagonisme dins del mateix text”, i ha destacat que no és “una obra segons l’ús, ja que combina la narració amb música i altres elements escènics”. El Teatre Principal de Castelló tindrà un ple absolut, ja que, quan falten uns dies per a la representació, només queden unes desenes d’entrades.

L’obra ens situa en un jardí de Lesbos, illa entre orient i occident, on la poeta Safo ha convocat les muses protectores de l’art per a saber què serà del seu nom. Les deesses detenen el seu joc per a iniciar Safo en un viatge a través del temps: d’Ovidi al segle XXI, dels versos perduts a una subhasta a Christie’s. Però també ens acostarem a la Safo humana, a l’artista que tocava en noces i va cantar al desig per diferents dones. Safo va inventar la nostra manera d’entendre l’amor.

La proposta escènica recorre l’univers sàfic a través del que els estudis i artistes han imaginat, projectat i especulat al llarg dels segles, i el reconstrueix a partir del que va quedar i el que significa Safo en un cànon majoritàriament masculí que, durant segles, ha intentat reinterpretar la seua figura segons els valors i prejudicis de cada època.

L’obra està dirigida per Marta Pazos i interpretada per Christina Rosenvinge, María Pizarro, Lucía Bocanegra, Natalia Huarte, Irene Novoa, Xerach Peñate, Lucía Rey i Juliane Heinemann.

Les últimes entrades a la venda es poden adquirir en el web <taquilla.ivc.gva.es>.

‘L’Auditori Jazz Club’ arriba dissabte amb Marco Mezquida

  • El dissabte 19 de novembre, a les 19.30 hores, arriba una cita amb la música gràcies al cicle ‘L’Auditori Jazz Club’, amb el concert de Marco Mezquida.

La Sala de Cambra de l’Auditori de Castelló acollirà la presentació de l’àlbum ‘Letter to Milos’, un disc que reuneix novament l’original trio amb el qual Marco va gravar ‘Ravel’s dreams’ (2017) i ‘Talismán’ (2019): Aleix Tobias a la percussió i Martín Meléndez al violoncel.

La gravació aprofundeix en l’esperit lúdic que, des d’un inici, ha guiat aquest trio. L’obra conté peces en les quals els músics tornen a les seues evocacions de la música tradicional ibèrica (‘sorteado’, ‘acechado’, buleries), al seu gust pel sincretisme musical (en aquest cas, emparentant so cubà amb samba brasilera) o a les seues habituals picades d’ullet al romanticisme, però, a més, reten tribut al ‘free jazz’, el ‘blues’, la música circense i el ‘groove’.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu de 15 euros. Recordem que es poden obtindre descomptes gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló i l’Auditori, entrades per als espectacles de pagament amb descomptes de fins al 50 %.

Totes les entrades de l’IVC es poden adquirir en el web <taquilla.ivc.gva.es>.

Explora más

Vinaros
4:37 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 21°
Feels like 19.23 °C cielo claro
Humidity 61 %
Pressure1019 mb
Wind 33 Km/h