Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Compromís aposta per prioritzar la instal·lació de plaques solars en teulades per abaratir el preu de la llum

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Vicent Marzà presenta a Vinaròs la campanya “Amb l’energia comencem per la teulada”.

El diputat provincial de Compromís, Vicent Marzà, ha presentat esta setmana a Vinaròs la campanya “Amb l’energia comencem per la Teulada”, que preten iniciar un nou model energètic valencià que siga més sostenible, democràtic i econòmic. Marzà va indicar que es necesita que el preu de la energia siga més barat, i que cal un canvi en el model energètic que siga més sostenible des del punt de vista mediambiental. “Des de Compromís tenim clar que ara és el moment de fer-ho. Tenim un model concentrat en quatre grans multinacionals, que son les que generen i distribuixen la energia i que controlen de manera oligopòlica els preus. Per això, volem posar en marxa una Agència Valenciana de l’Energia, per accelerar la instal·lació de plaques per a autoconsum en teulades, i per a participar en la producció i distribució d’energia. Una companyia elèctrica pública, transparent, al servei de la ciutadania, que no especule i que abaixe el preu de la factura de la llum”, va assenyalar.

Segons Marzà, “hi ha un objectiu marcat per la Unió Europea per que al 2050 siguem climàticament neutres i que la energía que es genera es faça en energies renovables, compromís que assumim i volem que al 2030 estiguem avançats en aquesta transició energética. Per això plantegem que es canvie el model energètic valencià, tant a nivel municipal en propostes concretes, en l’àmbit del País Valencià, amb propostes i normatives per facilitar esta situació”.

La idea, segons Marzà és molt clara. “Diem que comencem per les teulades, que és on tenim el potencial en edificis i indústries per arribar a generar més energía de la que consumim els valencians. A la comarca del Baix Maestrat podriem generar tres vegades més energía de la que consumixen les families, i seria només instalant plaques solars amb el 40% de les teulades ja construïdes”, va assegurar.

També va afegir que si cal instalar petites plantes de producció d’energia solar cal fer-les al costat dels municipis, a poligons industrials no construïts o PAI per desenvolupar, i si és necessari fer plantes més grans cal planificar-h oamb el conjunt del territori “per evitar especulacions”.

De la seua banda, la regidora de Compromís per Vinaròs, Paula Cerdà, ha explicat que en cas d’instalar plaques solars al 40% de les teulades de les cases de Vinaròs es podria generar energia per a 88.000 persones. També va recordar les iniciatives fetes en aquest sentit en edificis públics com el col·legi Jaume I, que disposa d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques, i les subvencions demanades per instal·lar-ne al Mercat municipal o el poliesportiu, a més de l’aprovació de bonificacions per la instal·lació de plaques solars a vivendes particulars.

Per últim, Marta Escudero, portaveu de Compromís per Benicarló, va destacar la importancia de prendre mesures per la emergencia climàtica. “Les administracions públiques han d’estar a l’altura. A Benicarló hem intentat aportar diverses propostes i iniciatives al govern del PSP per poder fer front a aquesta emergencia climàtica”, va assenyalar, afegint que en cas de que a Benicarló s’instalaren plaques solars al 40% de les teulades, s’obtindria energía per a 75.400 persones, triplicant les necessitats actuals.

Per ultim, va proposar al consistori que es plantege nous espais per instalar plaques solars, com per exemple el cementeri municipal.

Explora más

Vinaros
10:34 am, May 25, 2024
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 22.05 °C muy nuboso
Humidity 78 %
Pressure1018 mb
Wind 8 Km/h