Compromís lamenta la nova aposta del partit socialista per l’externalització de serveis a Ràdio Benicarló.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • Marta Escudero: “Tenim damunt la taula una nova negativa de l’equip de govern a mantenir una gestió directa. No som partidaris de privatitzar el servei dels continguts de la Ràdio Municipal. La millor garantia de qualitat i independència és un procés transparent d’accés a la funció pública

Compromís per Benicarló no veu amb bons ulls el procés per contractar el servei de programació i execució de programes a l’emissora municipal. Per a la portaveu municipal de la formació, Marta Escudero, «el que s’espera d’un equip de govern progressista i d’esquerres és que aposte per la gestió directa dels serveis municipals, deixant l’opció de la privatització per a casos puntuals on no és possible cap altra alternativa. Però ens trobem amb el cas contrari, servei rere servei, la gestió pròpia des de l’Ajuntament es va abandonant. Ara li ha tocat el torn a la Ràdio Municipal»

L’equip de govern de l’Ajuntament de Benicarló prenia la decisió fa uns mesos de contractar de manera externa el servei de programació i execució de programes de l’emissora municipal de Ràdio Benicarló. L’empresa que resulte adjudicatària s’encarregarà de la realització de la graella, redacció de guions i contingut així com de la producció, direcció i coordinació de tots els espais diaris.

Aquesta proposta suposa un canvi de rumb de 180º del full de ruta que es va establir a la legislatura passada, quan el Compromís-ERPV formava part del govern junt amb el partit socialista.

«En desembre de 2017 aprovàvem el Reglament de la Ràdio Municipal, que establia les bases i criteris per al seu desenvolupament futur. Es posava en marxa també el Consell Assessor de la Ràdio Municipal per garantir la pluralitat i vetlar pel compliment del reglament. A més, l’any 2018 es van introduir nombroses novetats i inversions a Ràdio Benicarló, per tal d’adaptar-se a les noves necessitats i a les noves tecnologies, com un nou estudi de gravació o el servei de reproducció en streaming, a més de l’aplicació web.

El següent pas previst a la planificació era consolidar i augmentar el personal de l’àrea per assegurar una prestació del servei continuada i de qualitat. La sorpresa ha sigut trobar-nos amb un canvi absolut de polítiques entorn l’emissora municipal» assenyala la regidora.

La portaveu ha destacat el paper indispensable de Ràdio Benicarló, única ràdio pública de la comarca que ha sigut reconeguda amb premis pels seus continguts i la seua trajectòria. La presència de persones col·laboradores afegeix a plus a un format que posa el focus en Benicarló i les seues persones. «L’èxit de la programació actual és indiscutible, només calia continuar apostant per ella, dignificant-la contractant de manera permanent el personal necessari» comenta la portaveu.

Escudero ha assenyalat que “tenint en compte l’èxit de molts dels contractes externs posats en marxa pel nostre ajuntament, veiem molt discutible el de l’emissora. Igual que amb la Piscina Municipal i molts altres àmbits, considerem que és l’Ajuntament qui ha de dur a

terme una gestió directa de l’emissora, que dona més garanties als ciutadans front a terceres persones externes. A més, i en aquest cas concret, la gestió directa aporta major transparència de la institució per tal de formar una opinió pública lliure, lligada al pluralisme polític».

Escudero ha apostat per un servei de ràdio pública a Benicarló “el que fins ara era un tret distintiu i únic de la nostra localitat a les comarques de Castelló” i ha anunciat que vigilarà de prop l’execució del contracte perquè es garantisca la independència del mitjà i un tracte correcte i just a les diferents opcions polítiques de la localitat.

Explora más

Vinaròs,ES
2:57 pm, July 26, 2022
temperature icon 32°C
L: 32° H: 34°
Feels like 37.66 °C cielo claro
Humidity 59 %
Pressure1015 mb
Wind 20 Km/h