Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Compromís lamenta que Barrachina renuncie a reivindicar la figura de Carles Santos en front de la censura de Vox

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • Guardiola ha criticat que “la Diputació de Castelló no pose en valor al músic contemporani més important de Castelló”

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha declinat reivindicar la figura de Carles Santos als Premis de la Música Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura. El portaveu de Compromís, David Guardiola, ha criticat que “renunciar a reivindicar el nom del músic i compositor vinarossenc per no enfrontar-se a una Conselleria de Vox deixa clara la posició per a defendre els interessos de les comarques de Castelló”.

L’Institut Valencià de Cultura ha anunciat l’eliminació del nom de Carles Santos dels premis de la música en valencià. “Si el mes passat vam reivindicar al PP la posada en valor del nom de Carles Santos en els premis de la música”, en la sessió plenària de hui, la presidenta de la Diputació, “ha deixat clar que el PP a Castelló no defendrà el nom del músic, perquè no vol oposar-se a la política de censura i desgast d’una Conselleria de Vox. És lamentable que el pacte entre partits per estar en el poder estiga per damunt dels interessos de les comarques de Castelló”.

La família de Carles Santos, la Fundació Caixa Vinaròs i altres entitats culturals del Maestrat ja han reivindicat el nom del músic als premis de la música valenciana, i “preteníem que la Diputació posara en valor l’obra dels nostres creadors, i en este cas, especialment, del músic de Vinaròs, Carles Santos”, ha apuntat el portaveu valencianista. “Lamentem que el diputat de Cultura haja tornat a donar llargues, però no esperàvem que la presidenta assegurara que no reivindicarà el nom del músic castellonenc”.

“La resposta de la presidenta i la proposta de la Conselleria d’eliminar el nom de Carles Santos és la guerra cultural creada per VOX, que menysprea tot el valencià, i que ara està recolzat per un PP que prefereix el pacte de butaques que els interessos de Castelló”, ha finalitzat Guardiola.

Explora más

Vinaros
10:08 am, July 24, 2024
temperature icon 33°C
L: 33° H: 35°
Feels like 39.53 °C cielo claro
Humidity 64 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h