Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Compromís Peníscola proposarà l’adhesió de l’Ajuntament a la “xarxa de ciutats per la bicicleta”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Compromís Peníscola proposarà a la resta d’agrupacions polítiques de la localitat, dins la propera sessió de comissions informatives, que la seua proposta d’adherir-se a la “xarxa de ciutats per la bicicleta”, es convertisca en declaració institucional.

Juan Marcos Bayarri Castell, regidor i portaveu de Compromís a Peníscola explica que “La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RcxB) té per objecte la generació d’una dinàmica entre les ciutats espanyoles amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació de la bicicleta, especialment en el mitjà urbà, realitzant per a això totes les accions necessàries per a impulsar la bicicleta com a mitjà de transport i intensificant les iniciatives adoptades amb el mateix objectiu per les Administracions públiques, associacions i altres agents socials”.

El portaveu continua “La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RcxB) és un element vertebrador per a l’aplicació de bones pràctiques en la implantació de sistemes de mobilitat sostenible, en la millora continuada i en l’eficiència de la mobilitat amb bicicleta; promou i dona suport al desenvolupament de plans “clicables” a les ciutats, anima a l’execució de plans estratègics de la bicicleta en les Comunitats Autònomes i col·labora en l’aplicació de polítiques favorables a la bicicleta per part del Govern Central.

Per la seua part, Vicent Castell, regidor i secretari local de Compromís a Peníscola indica que “la marca Xarxa de Ciutats per la Bicicleta es sinònim d’una ciutat que desenvolupa o planifica les millors practiques en l’aplicació de polítiques favorables als modes dolços de mobilitat: la bicicleta i caminar. El “logo” de la Xarxa col·locat en una ciutat o en els documents és un símbol de ciutat avançada en mobilitat sostenible. L’entrada a una ciutat amb el “logo” anuncia als ciutadans propis i forans que la ciutat en la qual viuen, o que visitaran, és una ciutat apta per al desplaçament amb bicicleta i que treballa juntament amb altres ciutats per a un objectiu comú.

Finalment, Juan Marcos conclou: “formar part de la La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RcxB), ajudarà a la localitat de Peníscola a avançar en la millora dels ODS, millorant l’ODS 11, per exemple, que fa referència a aconseguir que les ciutats siguen més inclusives, segures, resilients i sostenibles”.

Explora más

Vinaros
11:43 pm, June 22, 2024
temperature icon 24°C
L: 21° H: 24°
Feels like 23.91 °C nubes
Humidity 57 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h