Compromís proposa reforçar el bo tèrmic aquest hivern per als més vulnerables i que les comunitats puguen acollir-se a la TUR

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

ENERGÍA

  • Mulet: “aquest hivern s’assoliran factures rècord i molta gent tindrà dificultats i no hi haurà rebaixa de l’IVA ni topall que valga”

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet ha plantejat, després de la rebaixa en l’IVA del gas, que es millore i reforce el bo tèrmic de manera urgent per al pròxim hivern, especialment pensant en les persones més vulnerables. “Aquest hivern els costos dels subministraments d’energia fregaran xifres rècord i moltes persones tindran dificultats econòmiques i no hi haurà rebaixa del IVA ni topall que valga, per això plantegem mesures com dotar al bo tèrmic d’una major partida per als potencials beneficiaris, així com campanyes per a donar a conèixer la seua existència”, ha plantejat.

El bo tèrmic és una ajuda per beneficiari que s’abona en un pagament únic anual, en el compte corrent en la qual tenen domiciliada la factura elèctrica, i la quantia de la mateixa depèn del seu grau de vulnerabilitat i de la zona climàtica en la qual se situe el seu habitatge habitual. En cas de tractar-se d’un consumidor vulnerable sever o en risc d’exclusió social, l’ajuda s’incrementa en un 60% respecte a la que li correspon per la seua zona climàtica i complementa l’ajuda percebuda en concepte de Bo Social Elèctric pels consumidors vulnerables, per a l’energia destinada a calefacció, aigua calenta sanitària o cuina, independentment de quina siga la font utilitzada.

El senador valencianista ha indicat que “amb els preus que s’auguren per a la calefacció, no vindria malament que als que hagen de pagar 1.000 euros per a passar l’hivern pogueren percebre una mica més dels aproximadament 100 euros que puguen obtenir, ja que contribuiria de manera decisiva a les famílies que més ho necessiten i que hauran de decidir entre encendre el gas o passar fred”.

TUR per a les comunitats

Des de Compromís han llançat a més una altra petició, com és que les comunitats de veïns puguen gaudir de les tarifes TUR també conegudes per les tarifes de mercat regulat pel Govern. Les TUR només estan disponibles fins a RL3 que està limitada a un màxim de 50.000 kWh l’any, mentre que una comunitat de, per exemple 20 veïns, gastaran més de 50.000 i s’hauran d’emmotlar als peatges RL4 i RL5. “Això fa que hagen de pagar molt més que un consumidor que té el seu comptador a casa. No sembla just que una comunitat que disposa d’una caldera central precisament per estalviar, haja de pagar més que la resta de consumidors”.

Explora más

Vinaros
8:13 am, March 14, 2023
temperature icon 15°C
L: 13° H: 15°
Feels like 13.92 °C muy nuboso
Humidity 48 %
Pressure1015 mb
Wind 38 Km/h