Compromís reclama la reobertura de les estacions de la Ribera de Cabanes i Santa Magdalena una vegada finalitzen les obres en el Corredor Mediterrani

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • Mulet: “Els veïns d’aquests pobles pels quals discorren les vies tenen dret a poder utilitzar mitjans de transport col·lectius i sostenibles que els comuniquen amb el seu entorn”

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha visitat hui les estacions de la Ribera de Cabanes i Santa Magdalena que s’han vist en els últims anys despenjades dels horaris de tren de Renfe i Adif. La coalició ha insistit darrerament en la necessitat de rehabilitar-les perquè puguen recuperar la seua activitat. Per a això hem presentat, sense èxit, durant els governs de PP i PSOE esmenes als pressupostos generals perquè puguen continuar beneficiant als seus veïns i visitants. No té sentit que, tenint vies, una estació operativa i una potencial demanda de trens que requereixen el màxim nombre d’usuaris per a ser rendible, es continuen relegant als usuaris d’aquests nuclis, quan requerim més que mai de trens per a abordar l’impacte de l’alça del preu dels combustibles i els efectes del canvi climàtic”, ha insistit.

El senador ha explicat que, en el cas de la Ribera, Adif hauria de reformar l’edifici per a garantir la seguretat i instal·lar màquines expenedores de bitllets. “En Santa Magdalena, l’estació continua estant operativa a l’efecte de circulació, s’aparquen trens de mercaderies, existeixen andanes amb pas inferior i podria posar-se en funcionament sense massa problemes. És, de nou, falta de voluntat política”, ha assenyalat. Així la coalició ha fet una crida al Govern, Renfe i Adif perquè després de les obres que s’executen en el Corredor totes dues estacions es puguen recuperar. Segons Mulet “no s’entendrien millores de modernització en la zona amb el desplegament del Corredor deixant despenjades dues potencials estacions que històricament han prestat un servei en la zona, amb recursos turístics i patrimonials de primer ordre i un dinamisme a tindre en compte. Les línies de regionals i rodalia no s’entenen sense parades com aquestes. Els veïns tenen dret a poder utilitzar mitjans de transport col·lectius i sostenibles que els comuniquen amb el seu entorn”, ha dit.

El portaveu de Compromís ha anunciat que presentaran esmenes als PGE de 2023 en el cas que no es contemplen actuacions per a recuperar les estacions de tots dos municipis i actuar allí on siga necessari per a aconseguir aquest fi.

 

Explora más

Vinaròs,ES
12:06 am, September 23, 2022
temperature icon 21°C
L: 21° H: 21°
Feels like 21.26 °C algo de nubes
Humidity 70 %
Pressure1019 mb
Wind 3 Km/h