Comunicat de premsade la Executiva Provincial del PSPV de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Des de la Comissió Executiva Provincial del PSPV de Castelló expressem la nostra més enèrgica condemna davant els lamentables esdeveniments ocorreguts anit als voltants de la seu provincial del PSPV-PSOE.

Com a formació profundament democràtica, exigim la reprovació immediata de la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, per participar activament en les protestes violentes esdevingudes aquest divendres a última hora en les quals es van proliferar crits franquistes i anticonstitucionals. Aquest tipus de comportament és inacceptable i va en contra dels principis democràtics que defensem.

És indigne que la segona autoritat de la Comunitat Valenciana done suport activament a l’assetjament violent davant la seu d’un partit polític democràtic i s’alinee amb els que intenten, a través de la violència, acabar amb el sistema de llibertats. La seua actitud és impròpia del seu càrrec i representa una falta de respecte cap a la institució que presideix i la pluralitat d’opinions que caracteritza la nostra societat.

Lamentem profundament que el Partit Popular haja regalat el govern a l’extrema dreta i que haja embravit els seus càrrecs que, ara, amb el poder a les seues mans, propicien que els carrers s’òmpliguen d’odi i de vandalisme.

El responsable a l’ombra d’aquests fets és el president Carlos Mazón, qui va cedir, en un acord signat amb un condemnat per violència de gènere, la màxima representació del parlament valencià i tres conselleries a la ultradreta. La irresponsabilitat de Mazón, sense cap indici de dubte, posa en perill la convivència pacífica de la nostra societat.

Des de la CEP del PSPV de Castelló exhortem el president del PP autonòmic que condemne l’actitud vergonyant i inapropiada de la seua sòcia de govern i que és contrària als valors que haurien de guiar la funció pública.

La petició de reprovació és extensible al regidor de Vox i regidor de Policia de Castelló, Antonio Ortolá. Recolzem plenament la petició del PSPV de Castelló de la Plana de cessament del responsable de la seguretat ciutadana de la capital perquè no pot estar en mans d’aquells que fomenten l’odi i la intolerància cap als qui pensen diferent.

Així mateix, expressem el nostre suport a l’agrupació local socialista de Viver, que la nit d’aquest divendres també ha sigut atacada per fanàtics. No tolerarem actes violents que atempten contra la llibertat.

La Comissió Executiva Provincial del PSPV de Castelló reitera el seu compromís amb els valors democràtics, la convivència pacífica i el respecte a la diversitat. No permetrem que la intolerància i l’odi podrisquen la nostra societat.

Explora más

Vinaros
12:23 pm, February 28, 2024
temperature icon 15°C
L: 13° H: 15°
Feels like 13.07 °C cielo claro
Humidity 39 %
Pressure1017 mb
Wind 39 Km/h