Conclouen les obres de segellament de l’abocador de Vinaròs 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • L’Ajuntament licitarà el manteniment i vigilància de l’entorn i planeja instal·lar plaques fotovoltaiques per a alimentar les bombes del pou de la Misericòrdia 

Els treballs de segellament de l’abocador de Vinaròs, han conclòs, i este matí l’alcalde, Guillem Alsina i la regidora Paula Cerdà, amb la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, han cursat visita a les obres, que suposen recuperar 58.000 metres quadrats d’espai verd amb una inversió de 2.046.747 euros, finançats per la Generalitat dins del Pla Autonòmic de Segellament d’Abocadors. Alsina ha destacat que això suposa posar punt i final a un dels punts negres mediambientals de Vinaròs i que pròximament l’Ajuntament licitarà el manteniment i la vigilància de la infraestructura.  També ha dit que la intenció de l’equip de govern i la Generalitat és instal·lar en uns anys un sistema de plaques fotovoltaiques per a alimentar les bombes instal·lades en el pou de la Misericòrdia.

dues tasques que prompte es trauran a licitació, segons va avançar Alsina.

Per part seua, Tuzón ha destacat que l’obra és “un clar exemple de la col·laboració interadminisotrativa en polítiques ambientals” i que la Generalitat està molt interessada a reconvertir aquests terrenys en un futur com a producció d’energia verda. “Hem parlat amb l’alcalde sobre la necessitat d’aprofitar aquests terrenys per a instal·lar plaques solars en un futur”.

Els treballs han requerit aplicar diferents de capes terra, làmines geotèxtils, malles, eixides de gas i una xarxa canonades per a evacuar les aigües pluvials en el riu Cervol, seguint totes les directrius marcades per la Unió Europea i també per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

També s’han instal·lat 34 pous de desgasificació i canonades per a recollir el caldo que puga eixir de l’abocador per a conduir-lo fins a la depuradora.

 

21c76b9e-9d21-420c-91fc-6be55a666e1e
Abocador06
3a1489f4-6a74-4ee6-96c5-56e3e8a29fe4
Abocador04
Abocador05
Abocador03

Explora más

Vinaròs,ES
4:06 am, June 21, 2022
temperature icon 25°C
L: 23° H: 25°
Feels like 25.33 °C muy nuboso
Humidity 88 %
Pressure1010 mb
Wind 0 Km/h