Des de quan es celebra el Carnaval de Vinaròs?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

La història del Carnaval de Vinaròs no és una festa recent, està documentat què es celebra fa més de 300 anys a la nostra ciutat. Sí, que es cert, que abans no es feien desfilades, sinó balls de caretes.

Som sabedors que en el passat, burgesos i membres de la noblesa, eren els patrocinadors de la festa i també els que la gaudien, especialment en els segles XVII –XVIII. Els abillaments més destacats d’aquells carnavals eren els antifaços, que només cobrien els ulls i que podien ser portats amb una vareta. També usaven les carets, i empraven complements com les serpentines i el confeti, donant més color i ambient a la festa.

La documentació més antiga que tenim constància és d’un document que situa aquest esdeveniment a l’any 1680, quan el bisbe de Tortosa, sol·licita suspendre tots els actes vinculats amb els carnavals, per la despesa i el luxe que això suposava.

En el decurs d’aquest període, ens trobem en Vinaròs, un carnaval més enfocat cap a les elits locals, d’ací que famílies burgeses ( com Covarsí, Ayguals de Izco,….) junt la noblesa local (Ferrer de la Torre,…) , incentiven el seu desenvolupament amb el pas del temps.

És possible. que aquesta festa fou portada pels italians, ja que hi havia molts bones relacions comercials entre els dos pobles mediterranis al segle XVII. Molts d’aquells homes es van quedar i pot ser lògic que al integrar-se en el municipi deixant els costums, i amb homenatge nosaltres continuem celebrant-lo.

.

També volem animar a tots i a totes a participar de forma massiva en la resta de programació. Gaudir de les desfilades, on els carrers de Vinaròs, s’ompliran de gom a gom de comparseros, llum ,color i música. Són dies de festa, d’alegria, però també el nostre Carnaval és una finestra oberta a la resta del món, ja que ens permet alhora promociona la nostra ciutat.

Quan arriba el Carnestoltes, ens disfressem, ens col.loquem les caretes per desinhibir-nos, i d’aquesta manera defugim de la rutina, de les normes de convivència que ens oprimeixen durant tot l’any.

Explora más

Vinaros
2:48 pm, February 28, 2024
temperature icon 16°C
L: 13° H: 16°
Feels like 14.88 °C muy nuboso
Humidity 39 %
Pressure1016 mb
Wind 12 Km/h