El Govern descarta a Compromís corregir el nul finançament de les cessions quilomètriques de vials al Maestrat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

CESSIÓ CARRETERES

 

  • Seguiran sense aportar diners per a la cessió de Benicarló i altres afectades del període 2005-2021, a pesar que recentment han accedit a finançar millores de condicionament

El Govern ha remarcat a Compromís que no finançarà ni prendrà cap mesura per a corregir la nul·la o escàs finançament que van comportar les cessions de trams quilomètrics de l’antiga N-340 al seu pas pel Maestrat. El senador Carles Mulet va preguntar, després de conèixer-se que el Govern havia accedit a finançar actuacions de millora i condicionament de les carreteres convertides en vies urbanes, tornant a la situació anterior a 2004, quan l’Executiu de José Luís Rodríguez Zapatero va eliminar la transferència de 204.644 € en cas de carreteres d’una calçada i en 341.074 per quilómetre en cas de tenir dues calçades per als trams cedits.

Aquests fons han permès a centenars de municipis, afectats pel pas de vehicles i centenars de víctimes per atropellaments, convertir d’una forma digna a traçat urbà les antigues carreteres, instal·lant jardineria, mobiliari urbà, il·luminació, etcétera, donant a les carreteres un aspecte urbà.

Mulet recorda que “la solució no serà completa si no es contemplen fons compensatoris per als municipis que injustament van rebre cessions de carreteres a canvi de ben poc o res. No es poden donar aquests tractaments discriminatoris entre municipis i ciutadans. No ens sembla de rebut que el Govern es desvincule d’aquests vials enormes d’aquestes formes i especialment quan ha vingut a reconèixer que de nou corregirà la situació. S’ha de fer justícia amb els municipis del Maestrat afectats per la cessió de la N-340a i molts altres valencians i de tot l’Estat”, ha conclòs.

Explora más

Vinaròs,ES
5:47 pm, May 26, 2022
temperature icon 26°C
L: 26° H: 28°
Feels like 25.85 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1020 mb
Wind 20 Km/h
X