Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El grup socialista de la Diputació proposa ajudes urgents per a l’olivar i la vinya de secà davant la crisi del camp

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • El diputat Vicent Aparisi defensarà en el ple provincial que les administracions recolzen els sector tradicionals agrícoles com a compensació a la significativa disminució d’ingressos.

El Grup Socialista de la Diputació de Castelló ha registrat una moció per al ple de novembre, a celebrar demà dimarts, instant a l’equip de govern de la corporació i a la Generalitat a establir una línia d’ajudes “d’urgència” destinades als sectors de l’olivar i la vinya de secà.

La iniciativa sorgeix com a resposta a la crisi derivada dels elevats costos de producció ocasionats per l’augment dels preus de l’energia i dels combustibles atribuïts, particularment, a la guerra d’Ucraïna. Conscients de la gravetat de la situació, els representants socialistes han mantingut recentment una reunió amb La Unió de Llauradors per a abordar la problemàtica i completar el text de la moció que defensarà demà el diputat provincial Vicent Aparisi.

Aparisi buscarà la unanimitat del ple perquè s’assignen recursos en els pressupostos de 2024 per a la creació d’aquesta línia d’ajudes i s’escudarà en “la difícil conjuntura que afronta el camp, amb un augment del 85% en el cost dels carburants, d’un 100% dels fertilitzants, l’amenaça de la sequera i la inestabilitat comercial global persistent”. Aquests factors “han portat al camp a una situació d’emergència, amb collites cada vegada més reduïdes, amb la vitivinicultura registrant els nivells de recol·lecta més baixos de la dècada i la recol·lecció d’oliva disminuint en un quart”, especifica.

En aquest context, el representant socialista proposa l’assignació d’ajudes directes “excepcionals” per a donar suport als sectors tradicionals agrícoles de Castelló. El document planteja una dotació de sis milions d’euros per a les superfícies d’olivar de secà i de quatre milions d’euros per a les de raïm de vinificació, com a compensació per la significativa disminució d’ingressos per als agricultors.

El PSPV de la Diputació urgeix a abordar aquest problema “de manera integral” i reclama la col·laboració entre les diferents administracions per a garantir el suport necessari als agricultors de la província.

Explora más

Vinaros
11:55 pm, June 22, 2024
temperature icon 23°C
L: 21° H: 23°
Feels like 23.32 °C nubes
Humidity 57 %
Pressure1018 mb
Wind 5 Km/h