El Grup Socialista lamenta que el PP provincial utilitze i manipule als seus alcaldes per a desacreditar amb mentides l’eficaç gestió de José Martí a favor dels pobles dels incendis

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

EL GOVERN DEL PSPV-PSOE SEMPRE AMB ELS POBLES

  • El portaveu del PSPV-PSOE, Santi Pérez, denúncia que la direcció del Partit Popular va obligar els seus edils a eixir en una comunicat fent crítiques sobre suposats incompliments que ningú va plantejar en la reunió convocada ahir a Altura pel president de la Diputació

El portaveu del Grup Socialista en la Diputació, Santi Pérez, lamenta que “el Partit Popular de la Diputació utilitze i manipule als seus alcaldes per a intentar enganyar la ciutadania amb mentides sobre suposats incompliments de la institució provincial respecte a les mesures que es venen adoptant des del primer moment per a pal·liar els efectes que els virulents incendis del passat mes d’agost van originar en els tretze pobles afectats”. Afegeix que “resulta sorprenent que els alcaldes del PP acudiren ahir a la reunió convocada a Altura pel president Martí i no plantejaren cap malestar, jo diria més, si alguna cosa van plantejar va ser agraïment, i que a l’estona el Partit Popular des de Castelló obligara els seus alcaldes a eixir en una nota parlant d’incompliments de l’equip de govern de la Diputació”.

El portaveu del PSPV-PSOE “denuncia les dolentes i ‘viejunas’ arts polítiques que Marta Barrachina i Salvador Aguilella han imposat en la direcció provincial del Partit Popular, que consisteixen a torpedinar l’acció de govern de les diferents administracions per a intentar obtindre rèdit polític, a costa del que siga”. Considera “molt preocupant que la set de poder els porte a manipular i utilitzar als seus propis alcaldes amb molt dolentes intencions”.

Santi Pérez, que en nom de l’equip de govern de la Diputació de Castelló del canvi i progressista ha reiterat la voluntat de continuar fent costat als pobles afectats, demana a aquests alcaldes del Partit Popular “que no es deixen manipular i eviten caure en la deslleialtat que se’ls exigeix des de la direcció provincial del PP”.

El portaveu socialista diu que “ací hauríem d’estar per a dir la veritat, i la veritat és que la Diputació de Castelló ha invertit en l’últim trimestre del passat any 145.162 euros en la reparació i condicionament de pistes i camins rurals, duplicant àmpliament la quantitat que inicialment tenien assignada en 2022 aquests municipis per a aquestes tasques, que era de 129.432 euros”. Són treballs, que tal com van sol·licitar les alcaldesses i alcaldes dels pobles, “es van escometre immediatament”.

Ara, afegeix Pérez, estem en una altra fase, i “tal com pactem en el seu moment amb els ajuntaments afectats injectarem 180.000 euros extra per a accions de promoció turística a favor d’aquests pobles, unes accions que s’emportaran a cap quan les gerències de la Mancomunitat de l’Alt Palància i l’Associació Intermunicipal del Penyagolosa ens indiquen a què volen destinar aqueixos recursos i puguem procedir a la signatura dels pertinents convenis amb el Patronat Provincial de Turisme”.

A més, explica que la Diputació definirà en breu els criteris per a utilització dels recursos econòmics contemplats en els convenis. En aquest sentit, assenyala que “resulta molt il·lustratiu que ahir el president Martí mostrara la seua disposició a orientar-los a aquelles accions que sol·licite cada ajuntament, tal com van demanar els alcaldes, perquè no hi haja problemes en el moment de realitzar les justificacions, i que minuts després isquera un comunicat de premsa del PP parlant d’incompliments”.

Pérez finalitza dient que “els convenis singulars s’han traslladat a 2023 perquè així ho van sol·licitar les alcaldesses i alcaldes del PP i del PSOE per a evitar problemes de terminis en les justificacions i incompatibilitats amb les ajudes activades per altres administracions”.

Explora más

Vinaros
1:10 am, April 19, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 12°
Feels like 10.78 °C cielo claro
Humidity 75 %
Pressure1022 mb
Wind 10 Km/h