El PP d’Albocàsser exigix frenar la pèrdua de 204 milions de litres d’aigua potable per a no agreujar la sequera que deixa dos embassaments per davall del 10%

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

Pacte hídric

  • El Grup Municipal del PP advertix que “els pegats que paga la població periòdicament no eviten que les clivelles tornen a aparéixer”. “Ens pugen la taxa de l’aigua perquè el 46,79% de l’aigua que extraiem s’acaba tirant al carrer”, afirmen
  • “No podem entendre que amb l’emergència per sequera declarada en el Maestrat i amb dos embassaments, María Cristina i Ulldecona, per davall del 10% de capacitat, a Albocàsser PSOE i JPA-Compromís no actuen. És una irresponsabilitat”

Els embassaments es dessequen al mateix ritme que Albocàsser perd milions de litres d’aigua. Ocorre en esta xicoteta localitat de l’Alt Maestrat on només l’any passat es van malgastar 204 milions de litres d’aigua potable per la falta d’inversions que permeta corregir de manera integral les clivelles, fissures i rebentades que patix la seua xarxa de subministrament.

“No podem entendre que l’emergència per sequera declarada en el Maestrat i amb dos embassaments, María Cristina i Ulldecona, que es troben per davall del 10% de la seua capacitat, a Albocàsser PSOE i el seu soci de JPA-Compromís no actuen. És una absoluta irresponsabilitat”.

Així ho manifesta el portaveu del PP en la localitat, Francisco Javier García, qui apel·la “al sentit comú” per a corregir “amb la màxima urgència” este “escàndol hídric que estem patint sense que l’equip de govern adopte solucions eficaces i amb caràcter d’emergència”.

En el municipi, l’empresa concessionària de l’aigua, Facsa, realitza reparacions puntuals per a corregir estes fugides. “No obstant això, algunes d’elles tornen a resultar avariades en tot just dos dies, per la qual cosa el problema, lluny de resoldre’s, persistix”.

La solució la porta reclamant el PP des del novembre passat malgrat que els socis de govern rebutgen les propostes que plantegen “un pacte hídric municipal per a evitar les fugides d’este bé comú que és escàs”. El ple extraordinari celebrat dijous passat 8 de febrer a petició del PP, García urgia invertir els 288.500 euros aportats per la Diputació Provincial de Castelló a través del Pla Impulsa per a corregir les fugides. “Lamentablement, ens van vetar la proposta, i hui continuem perdent milers de litres cada dia”.

Des del PP apel·len una vegada més a “la responsabilitat de l’equip de govern” per a atallar la pèrdua del 46,79% de l’aigua que s’extrau dels brolladors que proveïxen a la localitat”. “És insòlit que en data de hui seguisca sense haver-hi una reacció per part de qui governa i és trista que no s’actue”. “Perquè ací perdem tots”, ha declarat el regidor del PP.

Explora más

Vinaros
2:52 am, April 19, 2024
temperature icon 12°C
L: 10° H: 12°
Feels like 10.84 °C nubes
Humidity 70 %
Pressure1023 mb
Wind 9 Km/h