El PP defensa l’impacte econòmic que suposa per a Cabanes la celebració dels bous al carrer

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

Defensa de les tradicions

  • “Els dies que se celebren bous, la població augmenta de manera considerable amb un festeig arrelat. El món de la festa, i especialment el del bou, genera ocupació i economia a Cabanes”, manifesta el regidor del PP, Cristian González
  • Des del Grup Municipal del Partit Popular de Cabanes asseguren que “per cada euro invertit, es recullen huit” i posen en valor la celebració dels bous com “una activitat que porta una gran inversió per als comerços locals”

“Els bous no sols són cultura, també són economia”. Així de contundent s’ha mostrat el regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Cabanes Cristian González, qui ha defensat la celebració dels bous al carrer en totes les seues modalitats, com el bou embolat, el bou de plaça i altres actes taurins, com “una tradició popular beneficiosa per a l’economia local”.

I és que els bous al carrer porten cada any un impacte econòmic “molt positiu per a la localitat”, ha assegurat González. És per això que des del Partit Popular de Cabanes “sempre hem estat i sempre estarem al costat dels festejos populars, defensant una tradició cultural amb molt d’arrelament en el nostre municipi”, han manifestat.

Perquè “Cabanes sempre ha sigut i serà un poble taurí”. Precisament en esta localitat de la Plana Alta és on es troba la ramaderia amb més antiguitat de la província, que no és una altra que la reconeguda ramaderia de Germán Vidal, “una de les més importants de la Comunitat Valenciana”, ha apuntat el regidor del PP. Però esta no és l’única que hi ha en el municipi ja que a ella cal sumar la ramaderia Laura Parejo, la ramaderia bous assentada a la Ribera, així com la ramaderia La Jotera. “Quatre ramaderies que són referents en el món del festeig popular”, han assegurat.

En este sentit, des del PP han destacat “la importància del relleu generacional i la presència de la dona en este sector” i han posat en valor el treball que realitza Laura Parejo, una jove ramadera que ha seguit amb el relleu generacional. “És d’admirar, per la qual cosa hem de visibilitzar el rol de la dona ramadera. Cabanes té molta sort de comptar amb ella com a professional implicada al màxim en el món taurí”, han comentat.

Així doncs, des del Grup Municipal del Partit Popular de Cabanes han ressaltat el paper que realitzen les ramaderies en la localitat, ja que “generen una activitat que és una font de riquesa incalculable per a l’economia del nostre poble”. De fet, assenyala González, “per cada euro invertit en la celebració dels festejos taurins, es recullen huit, per la qual cosa és una activitat que porta una gran repercussió econòmica per als comerços locals, que veuen incrementada la seua venda durant les festes, i especialment, durant els dies que se celebren bous”.

Els bous atrauen a la localitat a veïns que arriben des d’altres punts de la província, o fins i tot de la Comunitat Valenciana, per a gaudir de l’espectacle taurí. “Els dies que hi ha bous, la població augmenta de manera considerable, i és que el món de la festa, sobretot el del bou, genera ocupació i economia per a la localitat”, han ressaltat. En el PP ens trobaran sempre donant suport a la festa. “Defensarem i protegirem totes les tradicions i, sens dubte, els festejos taurins són un exemple d’este patrimoni cultural que és vida per al municipi”, han apuntat.

Explora más

Vinaros
6:50 pm, November 22, 2023
temperature icon 14°C
L: 12° H: 14°
Feels like 12.57 °C cielo claro
Humidity 58 %
Pressure1020 mb
Wind 25 Km/h