Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El PP exigeix retirar de l’ordre del dia del ple de demà la cessió dels terrenys de l’aeroport a la Generalitat per falta d’informació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

La mutació demanial està en l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts

  • El PP ha presentat un recurs de reposició perquè s’elimine de l’ordre del dia del ple d’aquest dimarts el punt relatiu al ‘Dictamen d’aprovació de la mutació demanial per part de la Diputació de Castelló a favor de la Generalitat dels terrenys on se situa la total infraestructura aeroport de Castelló’
  • “Exigim la memòria econòmica i els informes d’intervenció i de patrimoni així com conéixer la finalitat i motivació de la cessió dels terrenys corresponents a l’aeroport per part de la Diputació a la Generalitat”, explica la portaveu adjunta del PP, María Ángeles Pallarés
  • “Volem saber els efectes i la repercussió que pot tindre en el patrimoni de la Diputació, i per tant del conjunt dels castellonencs, la cessió de la titularitat d’un bé en un valor de quasi 9 milions d’euros, segons està inventariat”, afirma la portaveu adjunta

El PP exigeix retirar de l’ordre del dia del ple de demà la cessió dels terrenys de l’aeroport a la Generalitat per falta d’informació. El PP ha solicitat a la Diputació que aporte documentació i explique per què vol cedir a la Generalitat Valenciana els terrenys on se situa l’aeroport de Castelló, que tenen un valor de quasi 9 milions d’euros.

El PP ha presentat aquest dilluns un recurs de reposició perquè s’elimine de l’ordre del dia del ple de demà dimarts el punt 5, relatiu al ‘Dictamen d’aprovació de la mutació demanial per part de la Diputació de Castelló a favor de la Generalitat dels terrenys on se situa la total infraestructura aeroport de Castelló’.

“Exigim la memòria econòmica i els informes d’intervenció i de patrimoni així com conéixer la finalitat i motivació de la cessió dels terrenys corresponents a l’aeroport per part de la Diputació a la Generalitat Valenciana”, explica la portaveu adjunta del PP en la Diputació, María Ángeles Pallarés.

A més, des del PP “volem saber els efectes i la repercussió que pot tindre en el patrimoni de la Diputació, i per tant del conjunt dels castellonencs, la cessió de la titularitat d’un bé el valor del qual quasi és de 9 milions d’euros, segons està inventariat”, afirma. En concret, els terrenys on se situa l’aeroport de Castelló estan inventariats per un valor de 8.787.181,45 euros.

“No podem votar aquest punt en el ple sense que s’haja aportat per part de l’equip de Govern la memòria econòmica, l’informe d’intervenció així com l’informe de patrimoni”, subratlla la portaveu adjunta.

Així mateix, Pallarés insta l’equip de Govern que explique “quina finalitat es persegueix i quines conseqüències tindrà la mutació demanial d’un bé que està inventariat en quasi 9 milions d’euros”.

La mutació demanial és una figura jurídica que implica el canvi d’afectació d’un bé o dret de domini públic a un fi o servei públic diferent, és a dir, una desafectació i una afectació simultànies.

La mutació demanial pot ser objectiva, és a dir quan es produeix el canvi a un altre fi o servei públic, és a dir, canvia l’objecte; o subjectiva, quan es produeix un canvi de l’Administració pública titular del bé, és a dir, un canvi de subjecte titular, sense modificar el seu destí públic. En aquest cas, ha d’inscriure’s en el Registre de la Propietat a nom del seu nou titular.

Explora más

Vinaros
12:12 am, May 27, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 21°
Feels like 21.14 °C nubes
Humidity 89 %
Pressure1018 mb
Wind 7 Km/h