El PPCS aprova al Senat la primera llei Feijóo per a desallotjar als okupes de més de 300 habitatges de Castelló en 24 hores

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

En tràmit

  • El secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, posa en valor la “política útil” que centra l’acció de govern del PP en la Cambra Alta. “Els problemes de convivència i seguretat que causen estos delinqüents arribaran a la seua fi amb esta nova llei”
  • Susana Marqués, senadora del PPCS per Castelló, explica que este és un problema concret “que afecta la gent real a la qual Sánchez ignora”. “Urgix la solució immediata que proposa Feijóo perquè Castelló ja supera la mitjana espanyola”, explica
  • La majoria del PP al Senat permet aprovar la posada en consideració del text que s’eleva al Congrés per a impedir l’empadronament en l’habitatge okupada, el desallotjament en 24 hores, l’enduriment de les penes i la protecció del propietari
  • El secretari general del PPCS recorda que el PP ha proposat la creació d’unitats d’atenció ciutadana contra l’okupació “per a donar una resposta immediata als afectats”. “Este delicte mereix una sanció, no l’amnistia que promou Pedro Sánchez”

El Partit Popular de la província de Castelló ha comparegut hui dilluns en la seu provincial per a exposar els avanços aconseguits al Senat per a aprovar la que serà la primera llei Feijóo, la llei antiokupació que permetrà desallotjaments en 24 hores.

Ho han fet el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, al costat de la senadora del PP per Castelló, Susana Marqués, amb l’objectiu d’exposar els tràmits donats per la Cambra Alta per a garantir als ciutadans, com ocorre en altres països de la UE, “una solució concreta a un problema que a Castelló afecta cada any a més de 300 habitatges”.

Salvador Aguilella ha explicat “que a més de constituir un delicte, l’okupació genera problemes de convivència”. “I en l’actualitat la solució a estos delictes tarda una mitjana de dos anys a resoldre’s”. “Una situació desesperada per a les famílies propietàries de l’immoble, que veuen com el seu habitatge, la que han adquirit amb esforç, és okupada, i també per als veïns, que denuncien comportaments incívics i sembren tensió en l’entorn”.

Tal com ha detallat el secretari general del PPCS a Castelló, “en els últims anys les xifres a Castelló s’han multiplicat per cinc fins a superar la mitjana espanyola. Un problema que seguix en augment i que afecta localitats com Borriol, Oropesa, l’Alcora, Moncofa, Borriana o Almassora, que reconeixen que es veuen incapaces d’atallar este delicte”. “A la província de Castelló hem passat de 58 habitatges okupadas de manera il·legal en 2016 a més de 300 en 2022. Les dades són preocupants i creixen de manera exponencial any rere any”.

Davant esta circumstància, explica Aguilella, des del PP, “i fins que es tramite i aprove una nova llei, presentarem iniciatives en totes les institucions per a promoure la creació d’unitats d’atenció ciutadana que donen una resposta àgil als afectats”.

El PSOE, en contra

El PP ha aconseguit amb la seua majoria al Senat que la seua proposta per a la presa en consideració d’una nova llei antiokupació prospere i permeta que els okupes no es puguen empadronar en l’habitatge que han usurpat de manera il·legal al mateix temps que es facilite el desallotjament en 24 hores.

Dos mesures contemplades en el marc d’un text que s’eleva al Congrés “amb l’objectiu que prospere” ja que permetria a més “la protecció de la propietat privada i l’enduriment de les penes per okupació il·legal”, ha assenyalat Marqués.

La majoria que els espanyols ens van donar al Senat ens està permetent treballar en un problema concret que afecta persones reals”. “Ens preocupen els problemes dels veïns i treballem per resoldre’ls en lloc de crear-los o fomentar-los. Perquè un delicte exigix una sanció, no que el Govern d’Espanya l’amnistíe”, ha declarat la senadora del PPCS.

Tal com ha relatat Marqués, “ací, les verdaderes víctimes són els propietaris que amb els seus estalvis han aconseguit adquirir un habitatge que tot d’una veuen que no pot gaudir perquè un delinqüent li l’ha apropiada”. “Cal protegir la víctima i detindre al delinqüent”, assenyala Marqués, “ajudant a les famílies vulnerables a través de Servicis Socials i detenint a les màfies que estan darrere de l’okupació”. “Perquè això no té res a veure amb l’emergència social. Estem parlant d’un delicte”. “A un vulnerable se li protegix. A un delinqüent se li deté”, explica.

Des del PP, ha manifestat Marqués, “ho farem amb l’escolta activa als nostres ciutadans, resolent els problemes que amoïnen a la gent, protegint-los i sent-los útils. Perquè estos haurien de ser els principals objectius del Govern d’Espanya que lamentablement està més ocupat a servir a Carles Puigdemont que a treballar pels espanyols”.

I les conseqüències directes “són que les denúncies per okupació il·legal s’han incrementat un 37%, mentres seguix sense existir una política d’habitatge eficaç. Els lloguers han pujat un 40% i seguim sense veure les 400.000 noves llars compromesos pel Govern Sánchez. Eixe és el compromís que el president del Govern d’Espanya té amb els nostres ciutadans”.

Explora más

Vinaros
1:39 am, April 19, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 11°
Feels like 10.02 °C algo de nubes
Humidity 69 %
Pressure1023 mb
Wind 10 Km/h