El PPCS es reuneix amb les confraries de pescadors i defensa a les 800 famílies que viuen de la pesca a la província de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

Col·lapse de la pesca

  • “La pesca és sinònim d’ocupació per a tota la nostra província i des del PP continuarem defensant al sector, davant l’abandó de Puig i Sánchez”, assenyala la portaveu provincial del PPCS i senadora, Salomé Pradas
  • Pradas lamenta que mentre Pedro Sánchez està ocupat a derogar el delicte de sedició o el de malversació, “hi ha famílies que no arriben a fi de mes perquè la seua activitat està a la vora de la desaparició. Les despeses superen els ingressos”

El Partit Popular ha tornat a defensar el futur per a les famílies que viuen de la pesca a la província, “un sector que és sinònim d’ocupació i nòmina per a més de 800 famílies de Castelló”. Així ho ha declarat Salomé Pradas, portaveu del Partit Popular a la província de Castelló, després de reunir-se amb la Comissió interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, COINCOPESCA, els qui han traslladat al Partit Popular una situació absolutament crítica del sector i “que el PSOE, lluny de resoldre, enquista”, tal com denúncia Pradas.

En la reunió celebrada en el Grau de Castelló han participat representants de la Confederació de Confraries de pesca de Castelló, València i Alacant, així com la portaveu popular de pesca al Senat, Amaya Landín; el secretari nacional de pesca del Partit Popular, Jorge Martínez; el sotssecretari de pesca del PPCV, Ernesto Fernández; el secretari de pesca del PPCV, José Francisco Martínez Bacas; la sotssecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat; així com Salomé Pradas, portaveu provincial del PPCS i sotssecretària d’Ocupació del PPCV.
Tal com refereix la també senadora del PPCS, “la bonificació dels carburants és un pegat que no resol els problemes. Fa falta molt més per a poder pescar en uns caladors que, en el cas de Castelló, reben un tracte especialment proteccionista per part dels professionals. De 12 hores que està permés pescar, només es treballen 10”, explica Pradas.

Els problemes als quals s’enfronta el sector de la pesca és el del cost del carburant, la revisió de la potència dels motors així com el preu del peix “que es paga als pescadors a preus de fa 30 anys”, quan els costos de la pesca “s’han disparat”, segons denúncia Pradas, la qual cosa a la seua consideració “fan que la pesca es torne antieconòmica”. Durant la reunió també es va abordar la problemàtica del relleu generacional o el retard continuat en el pagament de les parades per part de la Generalitat Valenciana.

La portaveu provincial del PPCS es va comprometre amb les Confraries de pescadors a continuar reivindicant solucions a totes aquestes problemàtiques davant la Diputació, Les Corts Valencianes, el Congrés i el Senat. En el PP “estem convençuts i preparats per a exercir una altra política, la que escolte els problemes dels nostres sectors amb l’objectiu de resoldre’ls, perquè hui, en el cas de la pesca, treballen per un jornal que no supera els 100 euros setmanals. I és evident que quan les despeses superen els ingressos, no hi ha rendibilitat ni viabilitat possible”. “La pesca està caminant cap al col·lapse, que només una alternativa de govern seriosa i responsable és capaç d’evitar. Estem preparats per a assumir el repte”, ha declarat la portaveu provincial del PPCS.

Per a Pradas, “el PSOE necessita un bany de realitat però, per a major càstig de la nostra província i de tota Espanya, viu aïllat del carrer”. Perquè, tal com ha explicat la senadora, “hui el PSOE no està amb els problemes de la gent, amb resoldre les preocupacions de tantes famílies que no arriben a fi de mes i amb ser útils als ciutadans”. “Pedro Sánchez està amb les seues preocupacions, amb la derogació del delicte de sedició i amb la reforma del delicte de malversació, aqueixos amb els quals es pot garantir la presidència fins a les pròximes eleccions. És així de lamentable”, assenyala Pradas.

Explora más

Vinaros
11:13 am, November 24, 2022
temperature icon 20°C
L: 18° H: 20°
Feels like 19.08 °C nubes
Humidity 57 %
Pressure1020 mb
Wind 5 Km/h