Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El PPCS exigeix ajudes per als 39 municipis “asfixiats pel pagament de la llum” al no renovar la Diputació el contracte energètic

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

NOTA DE PREMSA

DIPUTACIÓ

  • La diputada provincial i portaveu adjunta del PPCS, María Ángeles Pallarés, posa el focus “en el greu perjudici per als municipis, la factura elèctrica dels quals s’ha triplicat”
  • “La Diputació ha d’oferir ajudes econòmiques perquè els ajuntaments afectats estiguen en igualtat de condicions que la resta”, María Ángeles Pallarés

El Partit Popular de la província de Castelló ha exigit solucions per als municipis “asfixiats pel pagament de la llum” al no haver renovat la Diputació el contracte energètic que tenia a través de la central de compres i que va expirar fa sis mesos després de la renúncia de la companyia. La diputada provincial i portaveu adjunta del PPCS, María Ángeles Pallarés, posa el focus “en el greu perjudici per als municipis, sobretot els de menor grandària, en haver-se triplicat la factura energètica des de l’inici de 2022 respecte al passat exercici”.

“La Diputació ha d’aportar solucions mitjançant una línia d’ajudes econòmiques per als 39 municipis que s’han quedat sense xarxa quant al contracte d’electricitat es refereix”, exposa María Ángeles Pallarés. “És inaudit que després de sis mesos sense contracte energètic, el PSOE de la Diputació no haja iniciat un nou expedient i a més deixe als municipis en total desemparament”, afig la diputada del PPCS.

La portaveu adjunta del PPCS en la Diputació qüestiona “la indefensió dels 39 municipis que s’han quedat abocats a pagar el cost del rebut elèctric a preu indexat de mercat” mentre que el PSOE aprova una factura de Electra del Maestrazgo per valor de 94.539,94 euros corresponent als mesos de gener, febrer i març.

“Mentre el Govern del PSOE de la Diputació aprova el pagament de més de 95.000 euros a Electra del Maestrazgo, segueix sense buscar solucions als 39 municipis que es van quedar sense servei en acabar el contracte que tenien signat a través de la central de compres i sense possibilitat de traure una nova licitació perquè la majoria dels municipis afectats són xicotets”, lamenta María Ángeles Pallarés.

La portaveu adjunta del PPCS en la Diputació Provincial de Castelló i alcaldessa de Canet lo Roig va posar com a exemple el seu municipi com un dels grans perjudicats davant la inacció del Govern del PSOE. “L’Ajuntament de Canet lo Roig va pagar al març una factura de la llum per valor total de 5.800 euros, quan en el mateix mes de març de l’any passat van ser 1.900 euros, un 205% més, la qual cosa suposa el triple”, informa María Ángeles Pallarés.

La diputada provincial del PPCS insta el PSOE de Diputació a “no quedar-se de braços plegats”. “La Diputació no pot esperar a 2023 per a negociar un nou contracte perquè això suposa deixar als ajuntaments en total desemparament en plena escalada energètica”, subratlla María Ángeles Pallarés. “És inaudit que no existisca expedient de contractació al no haver comunicat la Diputació prèviament als serveis administratius la corresponent proposta mentre que hi ha 39 municipis de la província que s’han sense contracte”, lamenta la diputada provincial del PPCS.

Per tot això, la portaveu adjunta del PP en la institució reclama a PSOE i Compromís “l’esforç i el treball que mereix la província” i els ha recriminat “que no aporten solucions” en l’assumpte.

En aquest sentit, la diputada provincial del PPCS demana que PSOE i Compromís aproven una línia d’ajudes econòmiques a les quals es puguen acollir els ajuntaments afectats “perquè estiguen en igualtat de condicions respecte a la resta”. “L’objectiu d’aquestes ajudes que sol·licitem a de la Diputació és que el preu de la llum siga el mateix per a tots els municipis i que estiguen en igualtat de condicions”, conclou María Ángeles Pallarés.

Explora más

Vinaros
9:13 am, May 25, 2024
temperature icon 21°C
L: 18° H: 21°
Feels like 20.86 °C nubes dispersas
Humidity 81 %
Pressure1018 mb
Wind 4 Km/h