- ES PRESENTARÀN MOCIONS ALS AJUNTAMENTS QUE PUGUEN BENEFICIAR-SE.
Ana Besalduch, Secretària General del PSPV-PSOE de la comarca Ports Maestrat i Diputada Autonòmica ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual demana que la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) de l’Hospital de Vinaròs ampliï l’atenció a tots els municipis que estan dins d’un radi d’acció inferior a 30 minuts des de l’hospital. Aquesta unitat de temps és la Isocrona i és un criteri que s’utilitza en temes de salut de manera generalitzada.
Besalduch ha indicat respecte a aquesta proposta que “és una iniciativa que sorgeix de la Mesa de Sanitat creada pel Psoe a la comarca, que beneficiarà a la població en general però especialment a les persones més vulnerables. El PSPV-PSOE presentarem mocions en tots els Ajuntaments que són possibles beneficiaris a fi de donar suport a la iniciativa davant les Corts”.
Actualment, la UHD de l’Hospital de Vinaròs presta Servei als municipis de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Santa Magdalena de Polpis i Alcalà. En cas de ser aprovada la proposta de la secretària general socialista de Ports Maestrat, pràcticament tots els municipis de la comarca del Baix Maestrat, que formen part de l’àrea de salut de Vinaròs, podrien disposar d’aquesta atenció.
La PNL presentada per Ana Besalduch insta el Consell de la Generalitat “a posar en marxa l’ampliació de la UHD a totes les poblacions que compleixin el criteri de la Isocrona de l’Hospital de referència que és el de Vinaròs. També sol·licita que es creïn les places sanitàries necessàries per a l’ampliació d’aquest servei i que es posin a la disposició del departament de salut de Vinaròs els mitjans materials que siguin necessaris”.
En la proposició es demana donar compte a les Corts Valencianes en un màxim de tres mesos des de l’aprovació de la mateixa. La diputada Besalduch en l’exposició de motius explica que la UHD és un model organitzatiu i funcional capaç de dispensar un conjunt d’atencions i cures mèdiques i d’infermeria que presenten complexitat hospitalària als pacients en el seu domicili quan ja no necessiten estar subjectes al propi hospital però encara necessiten vigilància activa i assistència complexa. Aquest model presenta una sèrie d’avantatges com la major participació i satisfacció del pacient i la seva família en les cures, major humanització de l’assistència i millor evolució de la malaltia.
Disminució dels casos de dependència de l’Hospital i de les infeccions intrahospitalàries a més d’una disminució de la freqüència de les visites a urgències i dels ingressos inadequats.