El PSOE es manifestarà el dimarts i dimecres a Benicarló reivindicant el nou IES Ramón Cid

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • El Sindicat d’Estudiants ha convocat dos dies de vaga unint-se a la reivindicació.

El PSPV-PSOE estarà el dimarts dia 20 en la manifestació que s’ha convocat davant de l’institut (IES) Ramón Cid de Benicarló per a protestar per la decisió de la Conselleria d’Educació de treure l’obra de remodelació i modernització d’aquest centre del Programa Edificant que va posar en marca el Govern de Ximo Puig.

El PSOE és un dels col·lectius convocants de la protesta que tindrà continuïtat en dos dies de vaga, 20 i 21 de febrer, convocada pel Sindicat d’Estudiants del mateix centre que s’adhereix a la reivindicació.

Les manifestacions, la primera el dimarts 20 a la 11 davant de l’Institut Ramón Cid i la segona el dimecres 21 davant de l’Ajuntament són conseqüència de l’expedient obert per la Conselleria per a declarar la lesivitat contra la delegació de competències atorgada als ajuntaments per a portar endavant aquests projectes.

A les concentracions-manifestacions acudiran els representants del PSOE de Benicarló i de la comarca així com integrants de la Mesa comarcal d’educació que el PSPV de Ports Maestrat va posar en marxa el mes passat.

El grup municipal socialista de Benicarló s’ha reunit amb la direcció i amb representants de l’AMPA de l’IES Ramón Cid a fi de facilitar-los tota la informació de que disposa i demanar que s’uneixin a la reivindicació perquè les obres del centre no es retardin sense fonament.

“El PP i Vox no respecten a Benicarló”

El portaveu municipal del PSPV-PSOE a Benicarló, Ilde Añó, ha lamentat la decisió del Govern de PP i Vox “després de dos anys d’intens treball de l’equip
municipal anterior, que vam tenir nombroses reunions a Castelló tant de l’alcaldessa i delegada d’educació, com dels tècnics d’urbanisme, direcció del
centre i presidenta de l’AMPA. Just quan ho teníem tot llest per a portar endavant la imprescindible reforma, l’actual govern de PP Vox ho paralitza, la qual cosa suposa una falta de respecte d’aquests partits cap a la ciutat de Benicarló en un edifici amb greus deficiències”.

Cal recordar que en aquests moments el Ramón Cid presenta finestres i portes trencades, banys inoperatius, no hi ha sistema de climatització, no disposa de connexió d’Internet i per si no fos prou incompleix la normativa en matèria d’inclusió o accessibilitat a persones amb discapacitat.

Amb la retallada de 122 milions perilla la construcció de 3 centres a la comarca

Per la seva part el president de la mesa comarcal d’educació del PSPV-PSOE, Queremón Riba ha recordat que “precisament la Mesa es va crear per a reivindicar el programa Edificant que s’ha demostrat una eina eficaç com s’ha plasmat en el nou col·legi de Canet, en el de Vinaròs o el de Sant Mateu. Amb la retallada de 122 milions dut a terme pel govern de PP VOX a la nostra comarca perilla la construcció del Ramón Cid, també del cinquè col·legi de primària de Benicarló o de les noves escoles per a Xert, per citar alguns projectes que estaven avançats dins del programa Edificant “.

El PSPV-PSOE lamenta la tèbia reacció de l’alcalde de Benicarló Juanma Cerdà davant la decisió de la Conselleria i tenint en compte que la mateixa perjudica greument centenars de joves benicarlandes i benicarlandos.

Explora más

Vinaros
7:36 am, April 16, 2024
temperature icon 17°C
L: 14° H: 18°
Feels like 15.99 °C cielo claro
Humidity 55 %
Pressure1016 mb
Wind 5 Km/h