El PSOE rebutja la proposta del PP per a concretar les ajudes als municipis afectats pels incendis consensuades a l’estiu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

Ple de Diputació

  • El PP reclama al PSOE el compliment amb caràcter urgent dels acords del 13 de setembre. “Del drama hem passat a la indignació”, ha manifestat el diputat Vicente Rodríguez
  • Passats més de cinc mesos del fatídic 14 d’agost, “la meua terra no pot esperar més. Els alcaldes no volen fotos, volen fons”, assenyala el diputat provincial del PPCS
  • Salvador Aguilella, portaveu del PPCS en Diputació, afirma que “utilitzarem tots els recursos que estiguen al nostre abast per a aconseguir que els acords del 13 de setembre que hui han votat en contra es complisquen en defensa dels afectats”

El PSOE ha rebutjat hui en el ple de la Diputació la proposta presentada pel Partit Popular en defensa del compliment de la bateria d’acords aconseguits el 13 de setembre en ple per a ajudar a la recuperació de tots els municipis afectats pels incendis.

La votació, que PSOE i Compromís han votat a favor en primera instància i que el president de la Diputació ha decidit considerar nul·la, ha demostrat “que vostés anuncien però no treballen. I el que necessitem són fons, no fotos”, ha considerat el diputat provincial del PPCS, Vicente Rodríguez.

Passats més de cinc mesos des que es declarara l’incendi de Bejís, “els nostres municipis han passat del drama a la indignació, perquè bones paraules, totes. Fets, cap”. I tal com ha relatat el diputat provincial del PPCS, “el desig és avançar per a superar l’angoixa viscuda”.

I per a això, “és necessari concretar amb fons i convocatòries la bateria de mesures que vam proposar i es van aprovar al setembre. Des del pla d’ocupació, a les ajudes per als autònoms i les pimes, les ajudes complementàries de la Diputació per als habitatges afectats, la pròrroga de totes les línies i programes que la Diputació tenia previst aprovar, o les línies nominatives d’ajuda perquè els ajuntaments pogueren sufragar les despeses extraordinàries, així com l’Oficina de Coordinació i Seguiment i la Comissió Informativa Especial al costat del personal tècnic que anava a ajudar els municipis a tramitar les ajudes d’altres administracions. “Totes aquestes mesures on estan?”, li ha inquirit el diputat del PPCS al president de la Diputació.

Per a Rodríguez, “el dramàtic és haver de presentar aquesta iniciativa, perquè si Vosté haguera complit la paraula donada no hauríem mai d’haver-la formulat. Actue, és el que li demanem els qui convivim amb el drama d’haver perdut la bellesa d’un territori únic arrasat per les flames. La meua terra no pot esperar més”, ha rematat el diputat.

I aquesta demanda és precisament la que ha transmés el portaveu del PPCS, Salvador Aguilella, qui en el torn de precs i preguntes ha sigut directe. “Diguen-nos si compliran els acords del 13 de setembre. Perquè són precisament els que hui han votat en contra en tombar la nostra proposta”. “Sàpien que mobilitzarem tots els recursos que estiguen al nostre abast perquè es complisquen aquests objectius”, ha declarat Aguilella.

Rebuig a la proposta sobre agricultura i ramaderia

Cal assenyalar que en el ple de Diputació el PP també ha presentat una iniciativa en defensa de les ajudes que permeten pal·liar l’increment de costos del 40% en el sector primari. Una iniciativa que l’equip de Govern de Diputació, PSOE i Compromís, ha votat en contra “castigant de nou un sector que demana auxili”.

El diputat del PPCS David Vicente ha defensat que arriben ajudes per a instal·lar panells solars en comunitats de reg i ramaderies així com la creació d’un pla de digitalització del sector primari. “La Diputació dona l’esquena a agricultors i ramaders en lloc d’atendre la proposta del PP de compensar econòmicament als ajuntaments de la província amb l’objectiu que rebaixen les taxes de preus públics i els impostos com l’IBI i el ICIO per a les empreses i emprenedors en les zones de risc de despoblació”, afig el diputat provincial.

Explora más

Vinaros
9:45 pm, April 22, 2024
temperature icon 12°C
L: 12° H: 12°
Feels like 10.84 °C nubes dispersas
Humidity 77 %
Pressure1018 mb
Wind 25 Km/h