Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El PSPV acusa a Mazón de “covardia” per anunciar que no contractarà 5.000 nous docents després de la vaga educativa contra les retallades del PP

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • José Luis Lorenz afirma que a Mazón només li ha bastat un any “per a trencar la pau social, traure les seues tisores i començar a desmantellar els modèlics serveis públics valencians”.

El portaveu socialista d’Educació a les Corts, José Luis Lorenz, ha titllat de “covard” a Mazón per esperar que es produïra la vaga educativa del 23M per a anunciar que anul·la la incorporació de 5.000 nous docents al sistema públic. “El PP torna a atacar l’educació pública de la forma més de ravalera perquè no han sigut capaços de parlar cara a cara amb la comunitat educativa i els sindicats abans de l’aturada”.

Lorenz ha recordat que l’acord per a la contractació de 5.000 docents va ser fruit del diàleg de tots els agents socials amb el president Ximo Puig i ha lamentat que el Consell de Mazón haja decidit “trencar la pau social” en el sector educatiu. “En només un any, el president del PP valencià ha aconseguit dinamitar ponts amb tots, traure les seues tisores i començar a desmantellar els modèlics serveis públics valencians”.

Els socialistes han demanat a Mazón que “deixe d’atacar i retallar en l’educació pública” i que no “lleve oportunitats als nostres fills i filles”. “El PP està obstinat a desprestigiar l’educació pública i no ho permetrem. Continuarem lluitant per una educació pública, de qualitat i en valencià”.

Aquesta nova volta de rosca en la política educativa valenciana es produeix en un context “d’enuig i rebuig” davant les ingerències del govern de dretes en l’aposta per la igualtat als centres educatius, la marginació del valencià, el districte segregador, l’eliminació de grups a les EOI, la supressió d’aules i el caos en les adjudicacions. “La vaga del passat dijous va ser multitudinària i va servir d’advertiment als quals menyspreen l’educació pública perquè amb la comunitat educativa no es juga”.

Explora más

Vinaros
3:22 am, June 19, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 23°
Feels like 21.03 °C cielo claro
Humidity 85 %
Pressure1011 mb
Wind 3 Km/h