El PSPV aposta per ampliar la carta de serveis municipals per a lluitar contra la despoblació dins el full de ruta de la pròxima Diputació

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

  • El president de la institució, José Martí, avala el camí emprés fins al moment i afirma que buscaran noves fórmules per fixar població al territori

El PSPV de Castelló continua traçant les línies de treball del que serà el govern de la Diputació en cas que, aquest 28 de maig, la formació progressista revalide la confiança de la ciutadania castellonenca. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, destaca l’ampliació de la carta de serveis que s’ofereix als municipis com el principal objectiu per a lluitar contra la despoblació del món rural dins el decàleg de propostes elaborat per l’executiva provincial. “Aquest ha estat un dels principis més importants que hem aplicat des del govern provincial i en la pròxima legislatura volem continuar aplicant polítiques perquè el conjunt de la ciutadania tinga les mateixes oportunitats, independentment d’on visca”.

“En aquesta legislatura de tint progressista hem augmentat significativament els pressupostos de la institució que es destinen als ajuntaments”. El criteri del Partit Socialista és “impulsar incentius per a les persones i empreses que vulguen establir el seu projecte de vida a l’interior, creant noves oportunitats laborals i fixant població en els municipis en risc per a no perdre tota la història que tenen”. José Martí reivindica la senda municipalista inaugurada per l’actual govern de la Diputació i afirma que “continuarem apostant per l’interior de Castelló”. “La nostra voluntat és continuar estant al costat dels ajuntaments, oferint-los l’ajuda i els recursos per a reforçar els seus serveis i infraestructures”.

Així, el màxim representant institucional de la província destaca que “només podrem lluitar contra el despoblament si som capaços d’oferir capacitat a la ciutadania del món rural per a desenvolupar amb llibertat les seues vides, ampliant l’oferta laboral, però també l’oferta d’oci i serveis”. Martí remarca el compromís del PSPV per vertebrar el territori i cohesionar la província de Castelló perquè tots els municipis tinguen un futur pròsper.

Finalment, José Martí recorda que en els darrers quatre anys el govern progressista de la Diputació ha augmentat en un 30% el seu pressupost, fet que situa a la institució castellonenca com la que més inverteix per habitant a l’any de les tres províncies valencianes, amb 80 euros en el 2021, segons dades de l’Oficina Virtual d’Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

Explora más

Vinaros
6:14 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 19° H: 20°
Feels like 19.78 °C cielo claro
Humidity 62 %
Pressure1019 mb
Wind 31 Km/h