El PSPV de Castelló celebra el compromís de Pedro Sánchez de construir 180.000 immobles per a fomentar l’emancipació i l’autonomia dels joves espanyols

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • El diputat Artemi Rallo destaca la meta d’aconseguir la mitjana europea del 9% de parc públic d’habitatge i subratlla el compromís del president Pedro Sánchez de garantir el dret constitucional a una llar digna

El PSPV-PSOE de Castelló destaca que aquesta legislatura serà la de l’habitatge jove. El diputat al Congrés, Artemi Rallo, explica que l’acord de govern de progrés contempla “brindar noves oportunitats d’emancipació als joves espanyols” amb la construcció de 180.000 immobles de lloguer assequible. Es tracta del programa més ambiciós en matèria de joventut de les últimes dècades, ja que busca “fomentar que els nostres joves emprenguen el seu projecte de vida abans i que no estiguen atrapats en un mercat immobiliari que fa impossible l’emancipació”.

Rallo assenyala que aquest compromís “fa un pas decisiu” en el reconeixement i aplicació del dret constitucional a gaudir d’un habitatge digne i adequat. “Aquest govern socialista és el que promourà les condicions necessàries per a fer-lo efectiu”.

Al seu torn, el pla persegueix aconseguir la mitjana europea del 9% de parc públic d’habitatge, amb la vista posada a aconseguir, a llarg termini, el 20% que registren els països més avançats d’Europa en aquest àmbit.

Suport financer als joves

El representant socialista aplaudeix l’anunci de l’aval del 20% de la hipoteca per a joves i famílies amb rendes baixes per a la compra del primer habitatge realitzat pel president Sánchez. “Amb aquest suport financer, a càrrec del pressupost del Ministeri, eliminarem les barreres financeres que dificulten l’accés a una hipoteca als menors de 35 anys”.

Els nostres fills i filles tenen el dret a crear els seus propis projectes de vida i tenim el deure de posar-li-ho fàcil, com els nostres pares ho van fer amb nosaltres”. “En els últims anys, s’han enfrontat a una crisi econòmica i a uns preus desorbitats de l’habitatge, la qual cosa els ha posat difícil complir amb els requisits d’entrada al mercat hipotecari”. Rallo defensa que l’Estat siga aliat dels joves i participe activament promovent la seua autonomia i altres aspectes com l’ocupació de qualitat.

Enfortir l’economia

Per al diputat del PSOE, que les polítiques d’habitatge es convertisquen en un eix prioritari del nou executiu “va més enllà de demostrar que estem al costat dels joves” i ressalta que, amb la inversió milionària prevista, “contribuirem a estimular l’activitat econòmica en un sector clau com la construcció, generant ocupació i enfortint la nostra economia”.

Explora más

Vinaros
1:39 am, April 19, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 11°
Feels like 10.02 °C algo de nubes
Humidity 69 %
Pressure1023 mb
Wind 10 Km/h