El PSPV de Castelló porta la seua veu fins a Madrid per a reclamar del costat de la societat civil la protecció del litoral provincial

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

  • El secretari general, Samuel Falomir, valora els avanços realitzats durant l’última legislatura per l’executiu espanyol però reclama “celeritat” per l’estat d’una costa que acusa anys d’abandonament per part dels governs centrals

Representants del PSPV de Castelló han portat la seua veu fins a les portes del Congrés dels Diputats per a reclamar a l’executiu central que accelere la protecció de la franja costera provincial de la regressió marítima. El secretari general, Samuel Falomir, ha fet costat aquest dissabte els municipis afectats per l’erosió costera en la celebració d’una manifestació, convocada per la societat civil, en suport de la regeneració de les platges de la Mediterrània. Junt a Falomir han estat presents la alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, la tinent d’alcaldia d’Orpesa, María Jiménez, i regidors de localitats com Nules, Borriana i Almassora.

Falomir valora positivament l’existència d’un full de ruta per a salvaguardar el litoral castellonenc, cristal·litzat ja a Almenara i pròximament a Nules, però exigeix mecanismes per a desfer la teranyina que suposa la burocràcia per a accelerar la solució definitiva a la pèrdua de la costa, molt deteriorada per les conseqüències dels forts temporals que periòdicament colpegen les platges. “S’han perdut anys valuosos per la inacció de governs anteriors, on l’única solució era aportacions periòdiques d’arena que eren engolides en cada pas de temporal, per això ara urgeix més que mai que s’actue de forma ràpida i efectiva en les nostres platges”, lamenta el dirigent socialista.

“Molts veïns i veïnes tenen els seus habitatges a primera línia i molts municipis tenen en el turisme la seua primera font d’ingressos. Som una província que viu de cara a la mar i cal donar una solució definitiva que complaga tothom”. “Exigim celeritat per a acabar amb aquesta problemàtica que posa en escac l’economia i el projecte de vida de moltes famílies”.

La confiança amb el Govern d’Espanya és “plena”, en haver desencallat projectes llargament congelats durant anys com la regeneració del litoral d’Almenara, Moncofa, Nules i Almassora, tot i això “estarem expectants i continuarem reivindicatius fins que vegem les màquines removent la terra”, finalitza.

Explora más

Vinaros
4:05 am, February 23, 2024
temperature icon 11°C
L: 8° H: 11°
Feels like 9.74 °C nubes
Humidity 52 %
Pressure1007 mb
Wind 30 Km/h