Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El PSPV de Castelló qualifica de “desastre sense precedents” l’inici del curs i demana responsabilitats polítiques al PP pels perjudicis al professorat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • La portaveu socialista, Ruth Sanz, critica que el govern de Carlos Mazón ha prioritzat anar-se’n de vacances a gestionar la tornada als centres en uns mesos crítics per a l’administració

La portaveu del PSPV a Castelló, Ruth Sanz, qualifica de “desastre sense precedents” la gestió de l’inici del curs acadèmic 2023-2024 per part del govern del PP. Des que el conseller José Antonio Rovira assumira les regnes de l’educació valenciana, denuncia, “s’han succeït un cúmul de despropòsits que han posat el sistema educatiu i, sobretot, el personal docent, al límit”. És el cas del retard històric en l’adjudicació de places, que ha afectat més de 20.000 professors, o la modificació dels horaris de secundària a menys de 24 hores d’obrir els despatxos de les escoles i instituts.

Sanz acusa al president de la Generalitat, Carlos Mazón, d’improvisar des d’un primer moment i d’actuar unilateralment sense tindre en compte al professorat, les direccions de centre i els sindicats. La conseqüència de tot això per al PSPV és que “a pocs dies de reobrir les aules l’educació pública viu un dels pitjors caos que es recorden” i lamenta que en poc menys de tres mesos “s’ha desfet tota la faena ben feta del govern del Botànic”. Però, l’escalada de pífies va més enllà de la primària i l’ESO perquè “hi ha escoletes infantils que no tenen cap educador a les aules perquè la conselleria d’Educació no ha activat la plataforma electrònica fins a l’1 de setembre”.

La dirigent socialista critica que l’executiu valencià “ha desaparegut tot l’estiu i ha fet a desgana, tard i mal els seus deures i d’ací ve tot ‘l’empastre’ que hui pateix tota la comunitat educativa valenciana”. El millor exemple és que la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, ha estat fora del despatx durant setmanes en la pitjor crisi de gestió de la Generalitat en anys amb el vist i plau de Rovira. Des de les files socialistes lamenten que, a pesar del caos generat, ningú haja assumit cap responsabilitat. “Estem davant el pitjor inici de curs des de fa molts anys i el Consell de PP i Vox deurien demanar disculpes a les famílies i a la classe educativa per no haver estat a l’alçada del que és la Generalitat”. “Hi ha professors que han tingut pèrdues econòmiques per la incompetència del Consell i ningú se’n farà càrrec”.

“El canvi que defenia el PP en campanya s’ha quedat reduït a suprimir impostos per a les rendes més altes i a precaritzar els serveis públics, dels que es beneficien els cinc milions de valencians i valencianes, com l’ensenyament”. “Esperem que no siga una estratègia per a avançar en la semiprivatització o privatització de l’educació com tenen pensat fer amb el sistema sanitari”.

La diputada provincial desitja al professorat, als cossos directius i a l’alumnat “un curs brillant” i demana al president Carlos Mazón que “no jugue amb l’educació valenciana perquè d’ella depén el futur de tota la societat”. “Els i les socialistes sempre reivindicarem una educació pública, gratuïta, de qualitat i en valencià per a la nostra terra”.

Explora más

Vinaros
11:09 pm, May 26, 2024
temperature icon 21°C
L: 21° H: 21°
Feels like 21.16 °C nubes
Humidity 89 %
Pressure1017 mb
Wind 7 Km/h