El PSPV denuncia que el PP manté en peu de guerra a l’educació pública per l’impagament al professorat i adverteix de les conseqüències negatives per a l’alumnat

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • El diputat José Luis Lorenz demana al conseller que “moga fitxa” i cobrisca totes les places vacants en col·legis i instituts de Castelló.

El portaveu del PSPV en les Corts en matèria educativa, José Luis Lorenz, denuncia que el “caos” en la Conselleria d’Educació “s’agreuja” a Castelló amb l’impagament de les nòmines i la paràlisi en l’adjudicació de places. Lorenz assenyala que, entrats ja al mes de novembre, la Generalitat “no brinda solucions a les necessitats dels centres educatius i deixa a l’alumnat sense el dret a rebre les seues classes”.

Per al diputat castellonenc, la falta de pagament dels salaris als treballadors de l’educació és “alarmant”, ja que “afecta directament als qui estan al peu canó proporcionant una educació de qualitat als nostres fills i filles”. Aquesta situació recorda a la viscuda durant l’executiu d’Alberto Fabra, quan les retallades indiscriminades en el sistema públic d’educació “van alçar a la comunitat educativa en peu de guerra pels efectes negatius sobre l’alumnat”.

El descontentament als carrers s’ha deixat notar ahir en diverses localitats de la província i Lorenz demana al conseller del PP, José Antonio Rovira, “que moga fitxa” i atenga les necessitats de les comunitats educatives. “Els col·legis i instituts no poden esperar ni un dia més sense professorat”.

Plantilles incompletes en la meitat de centres

Lorenz critica la falta de plantilles completes en la meitat dels centres i els errors continus i la falta de funcionament del sistema d’adjudicacions. En aquest sentit, el parlamentari socialista afirma que l’actual Generalitat “no creu en l’educació pública” i culpabilitza al PP de sembrar el caos en el sistema públic d’ensenyament. “Què es pot esperar d’un partit i d’un conseller que afirma que sobra professorat, quan sempre faltaran més perquè les nostres futures generacions mereixen la millor educació per a un futur millor”.

El portaveu del PSPV conclou reiterant la necessitat d’abordar els problemes “abans que es gripe el sistema” i demana a Mazón que “s’interpose per a garantir una gestió seriosa i eficient que aferme la qualitat de l’educació pública a la Comunitat Valenciana”.

Explora más

Vinaros
7:46 am, April 16, 2024
temperature icon 17°C
L: 14° H: 18°
Feels like 15.99 °C cielo claro
Humidity 55 %
Pressure1016 mb
Wind 5 Km/h