El PSPV dubta si l’eliminació de la Casa de Parts de l’Hospital de la Plana en el pressupost autonòmic és un error o una retallada ideològica.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • El portaveu en sanitat a les Corts, Rafa Simó, se sorprén de la supressió de la partida d’1,3 milions d’euros destinada a l’ampliació de la cartera de serveis del recinte hospitalari de Vila-real

El portaveu del PSPV en matèria de sanitat a les Corts, Rafa Simó, mostra la seua decepció per l’eliminació, per part del nou Consell de PP i Vox, de la proposta del president Ximo Puig d’establir una Casa de Parts a l’Hospital de la Plana de Vila-real dels pressupostos autonòmics de 2024. Aquest centre públic estava dissenyat per a brindar atenció a embarassos que, a priori, no requerien intervenció mèdica, millorant així l’experiència materna en un entorn de confiança i intimitat.

El diputat explica que el pla original havia d’implementar-se l’any que ve, “però el canvi de govern a la Generalitat, malauradament, ha fet desaparéixer per complet de la planificació sanitària aquest servei amb l’eliminació de la partida corresponent dels comptes autonòmics, una partida que sí estava als pressupostos de 2023”.

El projecte, que va ser deixat en fase de redacció per l’executiu anterior, projectava l’expansió de l’Hospital de la Plana en 1.000 metres quadrats per a albergar aquesta nova prestació i “servia per a referenciar, més encara, un centre de referència en ginecologia. Esperem i desitgem que es tracte d’un error en la redacció del pressupost i no una retallada ideològica del govern de Mazón.

Des del PSPV a les Corts es presentarà una esmena destinada a incloure aquesta infraestructura. “Defensarem els interessos de la província del que són els pitjors pressupostos de la història per a Castelló. El que podem assegurar és que el grup socialista va a esmenar els pressupostos per a què aparega amb noms i cognoms aquesta necessària infraestructura que ja està llançada la seua tramitació”.

Explora más

Vinaros
1:49 am, April 19, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 11°
Feels like 9.41 °C algo de nubes
Humidity 69 %
Pressure1023 mb
Wind 10 Km/h