El PSPV “plantarà batalla” davant la decisió de PP i Vox d’eliminar la llei que allunya les cases d’apostes dels instituts: “recolzen els operadors en lloc de vetlar per la salut dels joves”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • La diputada Silvia Gómez denuncia que la supressió de la normativa aprovada per Ximo Puig “acaba d’una plomada amb l’impecable treball” que realitzen l’educació i sanitat públiques per a combatre la ludopatia i les addiccions.

La diputada del PSPV a les Corts, Silvia Gómez, mostra el seu “total rebuig” a la decisió del PP de Mazón i Vox d’eliminar, a partir de 2024, la normativa que prohibeix la instal·lació de cases d’apostes i salons de joc a menys de 850 metres de centres educatius i sanitaris. Aquesta mesura, aprovada per l’executiu socialista de Ximo Puig, tenia com a objectiu protegir els menors d’edat de possibles addiccions.

Gómez assenyala que la decisió de la dreta i la ultradreta “deixa clar a favor de qui estan”: “estan recolzant els grans operadors de joc en lloc de vetlar per la salut i el benestar dels nostres joves”. La diputada socialista denuncia que l’eliminació d’aquestes restriccions compromet i “acaba d’una plomada amb l’impecable treball” que es realitzen des de l’educació i la sanitat públiques per a combatre la ludopatia, que actualment s’ha convertit en la segona causa d’addicció a Espanya, només superada per la cocaïna.

Silvia Gómez recull la indignació de les Ampes i la comunitat educativa en el seu rebuig a la norma i insta PP i Vox a retirar les esmenes presentades a la Llei de Mesures Fiscals, “el seu mètode per a modificar la llei sense cap debat”. La representant socialista reivindica que es mantinga la limitació de distàncies amb els col·legis i instituts com a mesura per a protegir la infància i la joventut i urgeix al fet que “sempre prevalguen els interessos socials i la protecció de la infància i la joventut sobre els interessos econòmics i polítics”. En aquest sentit, destaca que “la salut pública, el benestar i l’educació mai poden estar subordinats a interessos que no vetlen pel desenvolupament sa i equitatiu de la nostra societat”.

El PSPV “plantarà batalla” perquè l’esmena signada pel castellonenc Miguel Barrachina no tire endavant i recorda al PP “que sempre ha d’actuar pensant en la ciutadania i no en favor d’interessos particulars que posen en risc la salut i el futur de la nostra joventut”.

Explora más

Vinaros
10:41 pm, March 1, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 12°
Feels like 9.3 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 7 Km/h