El PSPV titlla de “discriminatoris“ els primers pressupostos del PP per a Castelló “amb retallades històriques que frenen la competitivitat i amenacen la viabilitat de l’Aeroport”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

  • María José Salvador i Rafa Simó critiquen la “poca ambició” dels comptes de Mazón i denuncien que ‘l’estocada’ a infraestructures només deixa 310.000 euros per a obra nova, la qual cosa equival a “una simple rotonda”

La portaveu adjunta del PSPV-PSOE, María José Salvador, i el diputat Rafa Simó han valorat aquest dijous els projectes de pressupostos autonòmics de 2024, els primers baix el mandat de PP i Vox, “com els pitjors de la història per a Castelló i per a la Comunitat Valenciana”. Com a paradigma d’aquesta “nova era de retallades”, Salvador i Simó han denunciat que l’aeroport provincial és un dels principals damnificats i no només per la tisorada pressupostària, sinó per les conseqüències negatives que implicaran. “El Govern de Carlos Mazón ha tallat, literalment, les ales a l’Aeroport amb una retallada del 70% en els seus comptes”, la qual cosa, al seu juí, posa en perill la viabilitat i el desenvolupament econòmic de la província. “Són completament discriminatòries i poc ambicioses i compten, a més a més, amb l’aval de la castellonenca Salomé Pradas”.

María José Salvador ha destacat la labor del president Ximo Puig per a convertir el que era un aparcament d’avions en la porta d’entrada per a milers turistes i inversors a la província. “Tot aquest esforç es pot anar per la borda amb aquesta reducció dràstica de fons que compromet seriosament el futur de l’aeroport en eliminar els 3,7 milions d’euros ja licitats per a campanyes de posicionament, uns recursos que han permés en els últims huit anys obrir rutes aèries cap a tota Europa”. “Sense aquestes campanyes, no hi ha connexions”, adverteix Salvador. A més a més, lamenta la falta de suport per a la construcció de la ZAC, “un projecte vital per a impulsar l’economia provincial com a enllaç estratègic entre la costa i l’interior”. Amb l’aprovació dels pressupostos per part del Consell desapareixen els 35 milions per a la urbanització d’aquest terreny industrial. “Són uns pressupostos que ofeguen les perspectives de futur de Castelló”.

Una retallada històrica en inversions

El diputat del Grau, Rafa Simó, no ha escatimat en crítiques al Consell bipartit de PP i Vox “per estrenar-se amb retallades en tots els pals de la província”. La xifra més significativa és la rebaixa d’un 20% en inversions, que passa de 177 milions d’euros a 142. Salvador, per la seua part, assenyala que la Conselleria de Salomé Pradas castiga especialment a Castelló amb una partida “ridícula de 310.000 euros per a obra nova”, la qual cosa equival, segons denuncia, “a la construcció d’una simple rotonda”. Projectes clau, com la conclusió de la ronda oest de Castelló de la Plana, reben assignacions mínimes i es redueix per a aquesta legislatura al tram entre l’UJI i la carretera de l’Alcora, mentre que uns altres anunciats “a so de bombo i platerets aquest estiu” es limiten a estudis sense perspectives clares per al futur.

Eliminació de la Direcció antidespoblació i tisorada en innovació

Simó s’ha mostrat també molt crític amb les pressupostos autonòmics “perquè aprofundeixen en la marginació de les polítiques antidespoblació”, que només fa dos mesos es va cobrar la primera víctima amb l’eliminació de la Direcció General Antidespoblament, amb seu a la capital de la Plana. Els representants socialistes retrauen al president Carlos Mazón la falta d’atenció i sensibilitat amb la província, a la qual deixa “sense infraestructures i condemnant els pobles d’interior a apagar-se lentament per l’absència de serveis i inversions”.

Falta d’aposta per l’ocupació

Tots dos parlamentaris han posat en dubte la falta d’aposta per la innovació, la indústria i l’ocupació, que s’evidencia en la “vergonyosa retallada del 40% a Labora, el 30% a l’IVACE i del 65% l’IVF, de 236 milions d’euros a 83. Són especialment greus aquests dos últims per haver sigut responsables, amb Puig al capdavant, d’atraure inversions crucials com el projecte d’Amoníac Verd en el PortCastelló o l’arribada de Volkswagen a Sagunt i per ser l’Institut Valencià de Finances l’empresa pública que ha injectat milions d’euros en liquiditat a Marie Claire i el sector ceràmic per a garantir la seua producció.

Sense previsió de construcció de residències i tisorada a Edificant

Tant María José Salvador com Rafa Simó recriminen que les reivindicacions d’infraestructures de Castelló no s’aborden amb la contundència necessària i que projectes essencials per a la sanitat, educació i benestar social no tinguen el seu espai en els pressupostos. La congelació i reducció de partides per a la construcció de residències, hospitals, centres de Formació Professional i la retallada del 40% al pla Edificant per a la modernització i edificació de centres educatius són per als i les socialistes “motiu per a encendre les alarmes”.

Salvador ha denunciat la falta de visió i de perspectives de futur del Govern del PP i Vox acusant-los de “limitar-se a continuar projectes previs sense oferir idees ni solucions per a la província”.

Explora más

Vinaros
9:38 pm, March 1, 2024
temperature icon 11°C
L: 11° H: 12°
Feels like 9.92 °C cielo claro
Humidity 57 %
Pressure1012 mb
Wind 6 Km/h