Eléonore Fourniau porta els sons d’orient al cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • •El dijous 28 de juliol a les 22.30 hores, el trio format per Fourniau, López i Barou ompliran la nit de sons d’Anatòlia i Mesopotàmia
  • Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici dels concerts al mateix museu

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 28 de juliol a les 22.30 hores el concert del trio Fourniau-López-Barou del cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assegurat que “un dels objectius del cicle ‘Nits al Claustre’ és fer un recorregut per a mostrar músiques de diferents cultures i així ampliar el nostre coneixement de la diversitat que podem trobar no tan lluny de les nostres terres” i ha recordat que “enguany ja hem mostrat fados, ‘jazz’ o el rap amb arrels valencianes. Aquest dijous és el moment de sons provinents de l’orient amb el característic llaüt que ens portarà Fourniau per a tancar el cicle el mes de juliol i ja a l’agost estaran representades músiques provinents del País Basc, Astúries o Madrid”.

Acompanyada del seu ‘saz’ (llaüt de mànec llarg) i la seua viola de roda, Eléonore Fourniau canta les penes i alegries dels pobles d’Anatòlia i Mesopotàmia. D’origen francés, viatja a Turquia en 2010 amb la seua viola de roda i un bitllet d’anada, on s’enamora de la diversitat cultural de la regió i s’estableix durant sis anys per a estudiar música i idiomes.

En aquest projecte, Eléonore es presenta amb els companys de viatge que sempre han estat al seu costat, els virtuosos multiinstrumentistes Sylvain Barou als vents, i Efrén López als llaüts, la viola de roda i la percussió.

Amb Fourniau es tanca el cicle durant aquest mes de juliol, però les propostes de ‘Nits al Claustre’ continuen al llarg de l’agost. El Museu de Belles Arts de Castelló donarà la benvinguda el pròxim mes amb el concert dels madrilenys Club del Río, que portaran el dijous 4 la seua interessant proposta musical que barreja ‘folk’ i pop. Anne Etchegoyen, considerada hui dia com una referència del cant basc femení, presenta ‘Ematze’ l’11 d’agost. Tancarà el cicle el 18 d’agost L-R, les sigles sota les quals podem trobar Leticia Baselgas i Rubén Bada, el duo que practica el que ells mateixos defineixen com a ‘post-folk’ asturià.

Totes les actuacions tenen lloc al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló a les 22.30 hores. Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici dels concerts al mateix museu.

Més informació en el web: ivc.gva.es

Explora más

Vinaros
11:50 pm, September 13, 2023
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 22.73 °C cielo claro
Humidity 82 %
Pressure1019 mb
Wind 9 Km/h