Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

En memòria:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Han passat 20 anys dels terribles atemptats que van marcar un abans i un després al nostre país. Vint anys en els quals hem crescut com a país, com a societat i com a poble. Des del PSPV de Vinaròs volem tindre un sincer record per a totes aquelles 192 famílies que van perdre una persona estimada en aquells atemptats. Passen els anys i moltes vegades tenim la sensació que oblidem amb massa rapidesa.

Aquells atemptats van significar una vegada més la unió de la societat davant una barbàrie tan gran, milers de persones van sortir al carrer als nostres pobles units, denunciant primer l’acte tant cruel i demanant conèixer la veritat posteriorment. Referent a esta última part hi havia un article de Lola García al diari La Vanguardia, on es feia referència a un terme, “la posverdad”, que al 2024, i com no pot ser d’altra manera, ha evolucionat a un terme més modern i com no a una paraula anglosaxona anomenada “fake news”.

L’11 de març, per a mi i crec que per a la majoria dels que ja passem dels quaranta anys, va suposar per primera vegada en democràcia, la manipulació i la mentida durant tres dies a una societat que finalment es va rebel·lar. És cert que el país ho va condemnar i que el dia 14 les eleccions generals van marcar un canvi polític, però el temps ha passat i hem oblidat. Possiblement, els i les que en aquells dies teníem vint o trenta anys no hem sabut transmetre allò que tantes vegades hem dit, “a la vida tot no val”.

Aquesta setmana, el dia que sortirà publicat aquest article, ja haurà passat aquest trist aniversari, però no hem de deixar que caigue en l’oblit mai, no hem de permetre que tots els errors que vam cometre fins aquell dia i els posteriors s’obliden, només així podrem com a societat demanar responsabilitat i el que és més important, conèixer la veritat, perquè com a persones ens mereixem no ser manipulades i tindre totes les dades per a poder decidir amb llibertat.

Tal com dèiem al principi d’aquest article, tot el nostre record i reconeixement a les víctimes de l’11 M i a les seues famílies, mai hem d’oblidar.

Edu Barberà Pla – Secretari General del PSPV Vinaròs

Explora más

Vinaros
8:38 am, May 28, 2024
temperature icon 20°C
L: 18° H: 20°
Feels like 19.45 °C nubes
Humidity 72 %
Pressure1021 mb
Wind 8 Km/h