Es reinicia la recuperació de les pintures fingides de l’Arxiprestal amb una inversió de 120.000€

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • Vinaròs ha reiniciat la recuperació de les arquitectures fingides de la façana oest de l’església Arxiprestall. Si fa un any van concloure les de la part nord d’aquesta església amb 40.000 euros d’inversió, ara l’actuació al mur de major extensió suposarà un cost de 120.000 euros.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, l’ecònom del Bisbat de Tortosa, Víctor Cardona i l’alcalde, Guillem Alsina, han cursat este matí visita a les obres.

L’actuació és possible gràcies al conveni subscrit entre el Bisbat de Tortosa, com a propietari, que aporta 80.000 euros i la Diputació de Castelló que n’aporta 40.000.

L’alcalde ha destacat la importancia d’aquesta recuperació i ha lamentat que l’any 2013 no s’invertís en posar una capa hidròfuga que evités el deteriorament que han patit les pintures.

Sanz ha destacar la importància de la recuperació del patrimoni a la província i que aquestes arquitectures fingides “diferencien aquesta església fortalesa d’altres de la província”, fet que també ha ressaltat Cardona.

Ara es procedirà a analitzar el tipus de fongs i posteriorment es procedirà a netejar la façana i es realitzarà una consolidació, es restauraran els frescos i se li aplicarà a tota l’extensió del mur un hidròfug amb efecte fungicida perquè l’aigua de pluja no banye el morter. La duració de les obres serà d’aproximadament dos mesos, amb el que es preveu que estiguen completament restaurades abans de finalitzar el present any. La duració d’aquest tractament és per a 25 anys, segons ha explicat el restaurador Marcos Roca, que va assegurar que durant aquestes obres de rehabilitació hi haurà nous descobriments.

Cal recordar que les pintures s’havien deteriorat per la proliferació de fongs molt poc temps després d’haver sigut descobertes i recuperades per la Llum dels Imatges l’any 2013.

Explora más

Vinaros
4:27 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 20° H: 21°
Feels like 19.18 °C cielo claro
Humidity 60 %
Pressure1020 mb
Wind 34 Km/h