Samuel Falomir destaca que les inversions en infraestructures sanitàries a Castelló s’han multiplicat per 20 des que Ximo Puig és president

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

 

  • El secretari general celebra un pressupost “històric” de 62 milions per a la modernització de la xarxa pública de salut i afirma que el PSPV a les institucions “és la millor garantia de que les persones estan en el centre de totes les polítiques”

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, destaca el compromís del govern de Ximo Puig per a recuperar la sanitat pública provincial del desmantellament que es va portar a terme a mans del PP entre els anys 2010 a 2015. Falomir remarca que cada any es dediquen majors recursos al sistema de salut “fins a multiplicar-se per 20 la inversió en infraestructures en relació a l’últim pressupost dels populars”. “És un pressupost històric”.

El líder socialista ressalta que amb els 62 milions d’euros pressupostats per al present exercici es millorarà la xarxa pública de centres de salut i s’adquiriran noves tecnologies i equipaments per a resoldre les mancances en matèria de sanitat. Samuel Falomir sosté que “el PSPV a les institucions és una garantia de que les persones estan en el centre de totes les polítiques”.

L’obra magna d’aquest paquet inversor és, amb un valor de 12 milions d’euros, la modernització i ampliació de les urgències de l’Hospital General de Castelló, que estrenaran boxes i espais de consulta per a atendre un nombre major de pacients alhora. Davant la reivindicació històrica de construcció d’un nou mòdul que permeta que les persones usuàries compten amb habitacions individuals, Samuel Falomir afirma que des de la Generalitat Valenciana “s’està treballant ja en aquest projecte”.

Samuel Falomir conclou que els pressupostos de 2023 en matèria sanitària “són bons per a Castelló perquè reconeixen el treball dels professionals i dediquen més recursos per a l’atenció primària, la renovació d’infraestructures i la construcció de nous espais de salut”. Municipis com Castelló –amb les obres del consultori del carrer Herrero a punt de començar–, Forcall, Montanejos, Vilafamés i Vinaròs voran complides les seues aspiracions de comptar amb millors equipaments sanitaris amb una inversió conjunta superior als 15 milions d’euros. “Amb aquestes inversions milloraran les condicions de treball dels professionals que cuiden del nostre benestar, en especial a les zones d’interior, on és indispensable garantir la igualtat de serveis per a fixar la població”, apunta Falomir.

Per al dirigent del PSPV, “aquesta aposta per la modernització de les infraestructures sanitàries, sumades a l’esforç en recursos humans i noves tecnologies, fa que la sanitat a Castelló tinga més múscul i força”. “Abans es paraven obres, es tancaven plantes d’hospital, es privatitzaven hospitals i s’acomiadaven professionals de sanitat, tot just el contrari del que ocorre ara mateix amb el president Puig”.

ES RECUPEREN LES SAMU 24 HORES ALS PORTS

Quant a la millora de serveis, en breu s’activarà la realització de transplantaments de ronyó a Castelló gràcies a l’activació de la Unitat de Transplantaments Renal. Una altra novetat és la recuperació dels serveis de SAMU 24 hores als Ports, el que reduirà el temps de resposta davant emergències en una zona llargament escarpada.

Explora más

Vinaros
3:19 am, February 23, 2024
temperature icon 11°C
L: 8° H: 11°
Feels like 9.87 °C nubes
Humidity 57 %
Pressure1007 mb
Wind 32 Km/h