Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Fem poble. Som poble.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Després de les festes nadalenques , ens endisem en les festes del mes de gener, molt especials per al nostre poble, on commemorem , dimecres 17, la festivitat de S. Antoni, dissabte 20, la festivitat del nostre patró S. Sebastià i el diumenge 21 San Sebastianet.

Les activitats programades per S. Antoni són moltes i variades. Comencen dies abans amb el concurs de redacció, la inauguració de la mostra fotogràfica i el documental de l’artista vinarossenca Maria Conesa “L’artista, la dona i el mite”, l’actuació de les Camaraes de Vinaròs, l’encesa de la foguera amb el repartiment de les coques i el moscatel…. .

El dimecres 17 la festa es trastlladarà l’ermita de Vinaròs, amb missa en honor del sant, processó i benedicció d’animals, plantada de carrasques, actuació d’una rondalla en el recinte de l’ermitori i el repartiment de cremaetes de comiat.

Aquesta festa organitzada per Caixa Vinaròs i els majorals de San Antoni amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vinaròs, conclourà el dissabte 27 amb la Trobada dintercanvis de plaques de caves i tapes de corona en la Plaça Cardenal Tarancón.

Dos dies més tard, és la festa del nostre patró, Sant Sebastià. Com tots els anys, complirem amb la tradició, pujant a l’ermita en romeria, i fent la torrada de carn als torradors de la Foia i als llocs habilitats per l’ Ajuntament. Tots necessitem retrobar-nos, compartir alegries i germanor, però no hi ha que baixar la gurdia i complir amb les normes i rècomanacions sanitàries, per no fer un pas enrere.

El 21 de gener, diumenge, celebrarem també Sant Sebastianet, nom que rep perquè la seua imatge és de dimensions molt més reduïdes que la de Sant Sebastià. Es celebrarà una missa a l’esglèsia arxiprestal a les 18h i en finalitzar es farà una processó fins al passeig marítim per fer la benedicció de la mar amb la relíquia.

Cadascun de nosaltres des del nostre propi i lliure sentiment (religiós, social o cívic), però tots amb el mateix fi honrarem al nostre patró que és part de la nostra identitat i de la nostra història com a poble. Els vinarossencs estem convençuts que tenim una identitat, una història, que ens aglutina i ens unifica en un únic camí: VINARÒS.

Visca San Sebastià, visca Vinaròs

Explora más

Vinaros
10:01 pm, June 21, 2024
temperature icon 22°C
L: 22° H: 24°
Feels like 22.45 °C cielo claro
Humidity 67 %
Pressure1020 mb
Wind 19 Km/h