Festes de Gener

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Després de les festes nadalenques , ens endisem en les festes del mes de gener, molt especials per al nostre poble, on hem commemorat , dimarts 17, la festivitat de S. Antoni, divendres 20, la festivitat del nostre patró S. Sebastià i el diumenge 22 San Sebastianet.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, recuperem la normalitat en aquestes festes tan benbolgudes per nosaltres. Aquests darrers anys per prudència i responsabilitat ens vam veure obligats a suspendre tots els actes, per evitat una posible propagació de la Covid-19.

Totes les activitats programades per Sant Antoni s’han recuperat aquest 2023, per l’entitat organitzadora “Fundació Caixa Vinaròs”. Hem pogut gaudir de la missa en honor del sant, de la benedicció d’animals, de l’encesa de la foguera amb el repartiment de les típiques coquetes i moscatell, de l’actuació de les Camaraes, de la plantada de carrasques, de la trobada d’intercavis de plaques de cava i taps …..

El divendres, ha estat la festa del nostre patró Sant Sebastià. Aquest any, hem complit amb la tradició, pujant a l’ermita en romeria i fer la torrada de carn i llonganisses. Tots necessitavem retrobar-nos, compartir alegries i germanor, perquè han estat uns anys molt desafortunants per a tots nosaltres.

El 22 de gener, diumenge, celebrarem també Sant Sebastianet, nom que rep perquè la seua imatge és de dimensions molt més reduïdes que la de Sant Sebastià. Es celebrarà una missa a l’esglèsia arxiprestal a les 18h i en finalitzar es farà una processó fins al passeig marítim per fer la benedicció de la mar amb la relíquia.

Cadascun de nosaltres des del nostre propi i lliure sentiment (religiós, social o cívic), però tots amb el mateix fi honrarem al nostre patró que és part de la nostra identitat i de la nostra història com a poble. Els vinarossencs estem convençuts que tenim una identitat, una història, que ens aglutina i ens unifica en un únic camí: VINARÒS.

Visca San Sebastià, visca Vinaròs

Explora más

Vinaros
12:16 pm, March 10, 2023
temperature icon 22°C
L: 21° H: 22°
Feels like 21.06 °C nubes
Humidity 41 %
Pressure1016 mb
Wind 41 Km/h