Fira i Festes de San Joan i San Pere 2022

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en whatsapp
WhatsApp
Compartir en telegram
Telegram

Any rere any, amb el començament de l’estiu, arriben les festes de San Joan i San Pere, festes majors del nostre benvolgut Vinaròs, on s’uneix diversió i tradició.

Aquestes festes aquest any comencen el 18 de juny amb la proclamació de les Reines, cavallers i dames a l’envelat i es perllongaran fins al 29 de juny. L’inici de les festes serà a la plaça Parroquial amb les campanes al vol i el posterior recorregut fins a la Carpa per celebrar la proclamació, acte que començarà una hora abans a causa de la nombrosa cort d’honor i serà conduït per la cantautora Esther Querol.
L’acte amb què s´han iniciat les festes està lligat a la cultura més popular de Vinaròs: el dissabte per la vesprada, la plaça de l’Ajuntament quedarà envaïda pel confeti, la traca infantil i la tradicional salutació de les reines , dames i cavallers acompanyades pels nostres Nanos i Gegants.

Sense dubte són les festes que major arrelament tenen en el temps donat que provenen d´un privilegi concedit pel rei Carles II, l’any 1686 . Són dies on familiars, amics, veïns, ens retrobem al carrer. La nostra ciutat es transforma de llum i color, i tant els vinarossencs com aquells que s’apropen a Vinaròs, poden gaudir durant uns dies d’un ambient festiu i divertit.

Des el PVI, volem desitjar a tots els vinarossencs i vinarossenques, i especialment a a la cort d’honor unes bones festes. Sou l’orgull i la representació d’una ciutat activa, canviant i diversa. Gràcies a tots vosaltres , a les vostre famílies, a totes els entitats locals i col·legis que representeu, perquè sense el vostre esforç, treball, aquestes lluïdores festes no serien possible.

També volem felicitar al mantenidor de les festes d’enguany, Sebastián Casanova Marmaña, amb una llarga trajectòria professional, al capdavant de Caixa Vinaròs i Grinyo Ballester 2010. També felicitem al músic, compositor i orquestrador Òscar Senén Orts, que ha estat escollit Alè Vinarossenc 2022, distinció que atorga la Fundació Caixa Vinaròs.

Per finalitzar volem fer una crida a la participació de tots els vinarossencs, cal gaudir al màxim d’aquests dies. Que ningú es quede a casa, i que tots plegats siguem capaços d’omplir els carrers d’alegria, color i diversió.

Bona Fira i Festes de San Joan i San Pere.

Explora más

Vinaròs,ES
11:49 am, June 17, 2022
temperature icon 36°C
L: 36° H: 37°
Feels like 40.02 °C muy nuboso
Humidity 41 %
Pressure1018 mb
Wind 13 Km/h