Guillem Alsina:” No hi ha cap cas de corrupció a l’Ajuntament de Vinaròs”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • L’alcalde diu que l’Ajuntament va aturar la venda irregular de ferralla per part de la brigada municipal quan van saber del cas per la denúncia d’un treballador, però el jutjat número 3 de Vinaròs obri diligències per a investigar si hagut un delicte de malversació

L’alcalde, Guillem Alsina ha negat taxativament que hi haja “cap mena de corrupció a l’Ajuntament de Vinaròs, ni a la brigada ni en els membres del govern”. L’afirmació l’ha fet en una compareixença pública amb la regidora d’Obres i Serveis Carmen Morellà, després de que el mitjà Libertad Digital haguera publicat que el jutjat d’instrucció número 3 de Vinaròs ha obert diligències per a investigar la possible existència d’un delicte de malversació i una presumpta trama de venda il·legal de ferralla amb material recollit per la brigada d’Obres i Serveis del consistori vinarossenc procedent de recollida de residus o reciclatge.

Segons Alsina, “ha sigut aquest equip de govern el que ha pres les mesures necessàries per a regularitzar aquesta situació i posar-li fre des del moment en què ha tingut constància i ha realitzat les investigacions pertinents. Cap dels equips de govern que abans ens ha precedit ho ha fet, i no sé si ho sabien o no, però es feia desde almenys fa dos dècades. Vull tranquil·litzar a la població, perquè en la brigada i en el govern municipal no existeix cap cas de corrupció i ho dic convençut i amb la boca plena”.

L’Ajuntament de Vinaròs ha prohibit a la brigada d’obres i serveis la venda de ferralla al marge de la comptabilitat municipal, una pràctica que s’ha pogut esbrinar després de la denúncia d’un treballador de la pròpia brigada “es realitzava des de feia dues dècades” i que reportava uns beneficis d’uns 400 euros anuals.

Morellà ha explicat que el 5 de juny de 2022 el consistori va rebre per registre d’entrada una denúncia sobre com s’estava realitzant la venda de ferralla des de la brigada municipal, en la que ” s’explicava com des de feia com a mínim una vintena d’anys, les restes metàl·liques que arribaven a la brigada no inventariades, s’acumulaven i eren venudes sense que es comptabilitzara dins del procediment administratiu municipal”.

El 13 i el 19 de setembre, va dir Morellà, l’Ajuntament va rebre per part del Síndic de Greuges i el Defensor del Poble un requeriment i el 6 d’octubre, el Tresorer de l’Ajuntament va signar la prohibició de la venda de ferralla en qualsevol dels seus procediments en la brigada municipal. El 10 d’octubre l’Ajuntament va traslladar la seua resposta al Síndic i el Defensor del Poble i el 2 de novembre el Síndic va tancar l’expedient. El 16 de gener de 2023 el Defensor del Poble demanava ampliar la informació a l’Ajuntament, que per la seua banda va detallar el 23 de gener les actuacions que s’han emprés per a evitar aquesta pràctica, que eren prohibir la venda de ferralla, regularitzar l’import de la venda, i iniciar un procediment administratiu perquè la venda de ferralla emmagatzemada en la brigada constés en el sistema de comptabilitat municipal, mitjançant un contracte menor d’uns 400 euros anuals.

Alsina ha dit que l’equip de govern “no ha amagat res” i que “les coses s’han fet de la manera correcta des del moment en què vam rebre la denúncia del treballador de la brigada”. També considera que la notícia s’ha tret “de manera malintencionada a escassos mesos de les eleccions municipals i tractada de manera tendenciosa, intentant fer veure que l’alcalde i els regidors s’han lucrat o anat de festa amb aquests diners, la qual cosa és totalment fals”. Alsina va subratllar que el muntant anual del que aquests treballadors venien per la ferralla era d’uns 400 euros anuals i que “en cap moment s’han destinat a un ús d’enriquiment personal per part de cap membre de l’Ajuntament”.

Explora más

Vinaros
10:34 am, June 5, 2023
temperature icon 24°C
L: 22° H: 24°
Feels like 24.22 °C cielo claro
Humidity 69 %
Pressure1016 mb
Wind 12 Km/h