Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Ha començat el curs

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Amb la marxa dels estiuejants i l’arribada de les primeres pluges, a moltes cases del nostre poble han tornat la preparació de llibres, material i motxilles, el canvi d’horaris i les noves rutines.

A banda d’un repte organitzatiu, les famílies han hagut d’enfrontar també un esforç econòmic, per al qual moltes han comptat amb les diferents línies d’ajuda que les administracions autonòmica i local han establert. Ajudes al Transport, Programa de Xarxa Llibres, Ajudes al Menjador i les d’Adquisició de Llibres de Text i Material, són eines bàsiques per a garantir el dret a una educació universal i gratuïta.

A Vinaròs, gairebé 5.000 alumnes han ocupat les aules dels 10 centres educatius de la ciutat, públics i concertats, d’educació primària, secundària, batxillerat i d’educació especial. Les últimes setmanes, els equips directius, els docents, personal administratiu, conserges i personal de neteja han portat a terme una intensa tasca per a preparar l’arribada dels alumnes.

Per la seua banda l’Ajuntament, com cada any, s’ha encarregat de posar a punt les instal·lacions dels centres i la senyalització viària de l’entorn.

Enguany, s’han estrenat dos noves aules P2 als col·legis Manuel Foguet i l’Assumpció, executades a càrrec del pressupost municipal. Amb això s’ha completat aquest important servei educatiu als 5 centres públics de Vinaròs.

A més, s’han realitzat les obres de millora d’accessibilitat, seguretat i d’eficiència energètica al col·legi de l’Assumpció mitjançant el Programa Edificant, obres que suposen una efectiva posada al dia d’aquest centre.

D’altra banda, a l’IES José Vilaplana, s’estan portant a terme les obres per a completar els serveis urbanístics del solar com a pas previ a la seua ampliació, obra que es farà també a càrrec del Programa Edificant i que, a banda d’acabar amb els “barracons”, suposarà un gran canvi qualitatiu per a aquest centre de secundària.

Aquests últims anys s’ha aconseguit una important millora en el terreny educatiu al nostre poble, encapçalada per la tan esperada construcció del col·legi Jaume I, però tenim encara molts reptes. Tot esforç encaminat a millorar la formació i creixement dels nostres xiquets i joves és sempre una inversió guanyadora i mereix el consens de tots, sense fissures.

Maria Miralles – Regidora d’Educació, Ajuntament de Vinaròs

Explora más

Vinaros
8:34 am, July 16, 2024
temperature icon 26°C
L: 25° H: 26°
Feels like 26.4 °C muy nuboso
Humidity 79 %
Pressure1015 mb
Wind 17 Km/h