José Benlloch denuncia la constitució “sense diàleg ni consens” del nou Consorci d’Aigües de la Plana i assenyala “al vell PP de Marta Barrachina com a responsable”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

 

  • El PSPV no assumirà cap vicepresidència i mostra la seua “incertesa” per les conseqüències que podrien tindre els canvis al capdavant de l’entitat en el procés d’integració en un nou ens provincial

El PSPV de la Diputació de Castelló, en veu del diputat José Benlloch, ha mostrat “el seu ferm rebuig” a les “males maneres” en les quals s’ha constituït aquest dimecres el nou Consorci d’Aigües de la Plana. Després de la sessió, Benlloch ha denunciat que el PP ha trencat hui “definitivament” la unitat i el consens amb l’oposició i ha aplicat el seu ‘rodillo’ per a alçar el seu candidat afí a la presidència de l’ens gestor de les aigües en el sud de la província.

Des de la formació socialista s’advocava per la continuïtat de Benlloch al capdavant de l’entitat i del consell d’administració, compost per membres de totes les formacions polítiques, amb la finalitat d’enllestir els últims detalls per a completar el procés d’integració de l’ens en el nou Consorci Provincial d’Aigües. “Lamentablement, aquesta proposta no ha sigut tinguda mai en compte malgrat les múltiples ofertes de diàleg que hem oferit a la presidenta Marta Barrachina”. Els socialistes mostren la seua incertesa per les conseqüències que tindria un canvi de plans quant a la constitució del nou ens d’àmbit provincial, “imprescindible per a aconseguir fons europeus per a obrir una nova revolució tecnològica de l’aigua”.

Benlloch ha expressat la seua preocupació per la total falta de contacte directe amb l’equip de govern del PP i al·lega que Barrachina “viu reclosa en el seu reformat despatx i evita qualsevol tipus de comunicació amb l’oposició, així com també amb els alcaldes i alcaldesses de la província”. El representant de Vila-real ha assenyalat que la Diputació ha tornat a les mans “del pitjor PP, l’anterior a Javier Moliner”, i que es caracteritza per “l’absència de diàleg, la imposició dels seus ideals i la deslleialtat institucional”.

“Portem mesos evidenciant el menyspreu del PP cap a la resta de formacions polítiques, especialment al principal partit de l’oposició, i ho fan vetant la nostra presència en les taules de negociació o ocultant-nos els detalls dels pròxims pressupostos de la Diputació. Ara com ara només coneixem quatre pinzellades a través de la premsa mentre seguim a l’espera que contesten a la sol·licitud del nostre portaveu Samuel Falomir de convocar una junta de portaveus urgent per a abordar propostes”.

Davant aquesta situació i la instauració d’una manera de treballar que consideren “quasi dictatorial”, el PSPV ha decidit, per primera vegada en la història, no acceptar cap vicepresidència. “Mentre no hi haja diàleg, ens mantindrem al marge”, ha advertit Benlloch.

En aquest context, el PSPV ha qualificat de “lamentable” l’actuació del PP i destaca com a preocupant “la falta de lideratge” de la presidenta Marta Barrachina. “Exigim un canvi d’actitud per part de l’equip de govern per a garantir una gestió més transparent, participativa i respectuosa amb la pluralitat política de la nostra província”.

Explora más

Vinaros
2:54 pm, February 28, 2024
temperature icon 17°C
L: 13° H: 17°
Feels like 15.49 °C muy nuboso
Humidity 39 %
Pressure1016 mb
Wind 12 Km/h