José Martí celebra l’impuls que els Pressupostos Generals de l’Estat suposen per al Corredor Mediterrani i els accessos al Port de Castelló

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El president de la Diputació considera molt positius els 169 milions d’inversió previstos per a la província en 2023, més del doble que en 2017, i destaca la component social d’una comptes que inclouen un augment de les pensions del 8,5% i el manteniment del bo gratuït de Renfe

El president de la Diputació, José Martí, considera que els 169 milions d’euros d’inversió per a la província de Castelló contemplats en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 constitueixen una «molt bona notícia» perquè «aprofundeixen en l’impuls de dues grans obres llargament reivindicades per la societat castellonenca: el Corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port». Són dos projectes «bàsics per al desenvolupament econòmic d’una província com la nostra, amb una potent vocació exportadora». En aquest sentit, recorda «estem d’enhorabona perquè bona part del futur de la província depén del fet que els nostres productes tinguen la capacitat d’arribar amb major rapidesa als mercats en els quals han de competir».

El president pensa que «169 milions d’euros d’inversió a l’any següent de concloure una obra bàsica com la realitzada en el Port de Querol en la N-232 representa una molt bona xifra» perquè posa de manifest que «la importància de la província de Castelló en els comptes de l’Estat avança any a any de manera significativa». Es refereix al fet que els 169 milions d’euros de 2023 «són més del doble del que estava previst invertir per part del Govern en 2017, exercici en el qual la xifra programada va ser de tan sols de 78 milions d’euros».

Escut social

De totes maneres, Martí creu que «ha arribat l’hora de superar la tradicional visió dels comptes públics referida únicament a la realització d’obres, perquè també s’ha de posar l’accent en les polítiques d’índole social. En aquest sentit recorda que els quasi 135.000 pensionistes de la província de Castelló veuran incrementat el seu salari en 2023 un 8,5%, «uns 80 euros al mes per als qui cobren al voltant de 1000 euros».

També ha destacat l’esforç que suposarà mantindre de manera gratuïta l’abonament transporte de Renfe en trens de Rodalia i Mitjana distància, del qual es beneficiaran més de 215.000 usuaris de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una mesura que ajuda a contindre la inflació, incrementar els nivells de sostenibilitat i lluitar contra el canvi climàtic perquè només en l’àmbit de Rodalia la seua implantació ha suposat un increment del 26% en el nombre d’usuaris en la Comunitat respecte a 2021.

Martí considera «molt oportú» que en un moment d’incertesa com l’actual es destinen a despesa social sis de cada deu euros invertits i que el pressupost del pròxim any en Dependència experimente un increment del 150% respecte a l’inici de la legislatura. També creu un encert que s’incrementen el 6,7% les inversions en Sanitat, i molt especialment en el referit a atenció primària i salut mental.

Explora más

Vinaros
6:14 pm, April 19, 2024
temperature icon 20°C
L: 19° H: 20°
Feels like 19.78 °C cielo claro
Humidity 62 %
Pressure1019 mb
Wind 31 Km/h